Bjørndalen tror Tora-rekken fortsetter

Verdens mestvinnende skiskytter gjennom tidene tror landslagsvenninnen Tora Berger (31) fortsetter seiersrekken med sprinttriumf fredag.

Ole Einar Bjørndalen (38) vant selv åtte individuelle verdenscupseirer på rad, dog ikke i samme sesong. Mannen med 93 verdenscupseirer i skiskyting bak seg hadde også fem triumfer på rad i januar 2005. Skiskytterkongen tror dronning Berger tangerer den når kommende verdenscuphelg er omme i østerrikske Hochfilzen.

– Det er bare to, tre løpere som kan slå henne, så sjansen er stor for at hun utvider seiersrekken. Gjør hun nok «normale» renn, kan det bli mange flere seirer etter hverandre. Hun har kontroll og er sulten nå. Det tilsier at hun vil gjøre det bra videre også, sier Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Seiersrekorden tilhører den svenske legenden Magdalena Forsberg, som i desember 2000 og januar 2001 herjet vilt med Liv Grete Poiree og co. og gikk inn til åtte enkelttriumfer på rad.

Skal lesjingen opp på det nivået, må hun stå ubeseiret tilbake også etter verdenscuprunden med sprint, jaktstart og fellesstart i slovenske Pokljuka 16. desember.

– Jeg misunner henne følelsen hun bærer på nå. Det ville vært fint å ha det sånn. Hun er frekk, prater mye «skit» og er i godt humør om dagen. Jeg kjenner meg absolutt igjen. Det er morsomt når ting flyter, og hun fortjener det veldig. Tora er på sitt aller beste nå, konstaterer skiskytterkongen. (©NTB)