Ranikova
Ranikova

Tsjekkias superkeeper måtte ta ut ferie for å få spille EM

De norske spillerne roser ukjente Barbora Ranikova.

Beograd (TV 2): Hun stoppet en haug med skudd fra de norske spillerne, og lenge så det ut til at Tsjekkia skulle ta en sensasjonell seier. Men så leverte også målvakten i motsatt ende, Katrine Lunde Haraldsen, solide og viktige redninger.

Barbora Ranikova og tsjekkerne måtte til slutt kapitulere, i det som kanskje var keepernes aften. Norge vant den målfattige kampen 21-19.

– Underveis i kampen hadde jeg en fantastisk følelse. Dessverre var vi ikke rutinerte nok mot slutten, sier Ranikova til tv2.no.

Les også: Nesten-katastrofe for de norske håndballjentene: – En møkkakamp av de sjeldne
Les også: Her sier Serbias trener unnskyld til Sulland

– Aldri hørt om henne
Storspillet mellom stengene ga henne en redningsprosent på 49. Hun reddet 19 av 39 norske skudd. Lunde Haraldsen slo henne marginalt med 51 prosent, like mange redninger, dog 37 skudd.

– Hun hadde noen gode redninger i dag. Jeg har aldri hørt om henne før, sier Lunde Haraldsen til tv2.no.

Ranikova kan fortelle at hun har studert jus i hjemlandet og har en halv stilling i kommunen i hjembyen i Tsjekkia. Håndball er ikke noe hun og lagvenninnene kan gjøre på fulltid. Vanligvis vokter hun buret til DHK Zora Olomouc.

– Jeg måtte bruke fridager for å dra hit. Det er vanlig at de tsjekkiske spillerne tar ut ferie for å være med i mesterskapene, smiler keeperen.

Camilla Herrem satte bare ett mål bak den tsjekkiske helten – som ble kåret til banens beste av arrangørene da kampen var over.

– Hun må ha gjort hjemmeleksen sin, sier Herrem.

Les også: Ærlig Herrem: – Enten liker folk meg, eller så hater folk meg
Les også: Slik har du aldri sett håndballjentene før

Mange timer med video
Tsjekkias sisteskanse kan bekrefte at hun ikke bare har studert jus:

– Jeg studerte alle spillerne på video. Individuelt. Jeg brukte mange timer. Da var jeg best mulig forberedt, smiler den 27 år gamle keeperen.

Linn Jørum Sulland ble norsk toppscorer med sine åtte mål. Også hun lot seg imponere og frustrere.

– Hun var god. Jeg har aldri hørt om henne før, men hun må ha studert oss mye for hun visste hvor mange av skuddene kom, sier Jørum Sulland.