Snekke
Snekke

– Tsjekkia bør bli en snekketur for Norge

Norge møter et lag fullt av studenter og semiprofesjonelle spillere.

Se Norge-Tsjekkia på TV 2 og tv2sumo.no kl. 20.15

Norge-Tsjekkia (20.15)

Beograd (TV2): Tsjekkia overrasket i sin første kamp da de slo Ukraina 25-22. Nå venter altså Norge, og ut i fra forutsetningene bør det være gode muligheter for to norske poeng.

– Mange av spillerne på dette laget er studenter, det er kun tre spillere som spiller i utlandet. Resten holder til i Tsjekkia uten å kunne leve av håndballen. Det er en stor forskjell fra det norske laget, sier Randi Gustad, TV2s håndballekspert.

Se alle intervjuer etter kampen i videovinduet øverst!

Les også: Serbias trener blir ikke (!) straffet for trøyeholdingen: – Dette er direkte feigt!
Les også: Følg landskampen og chat med Amanda Kurtovic

Advarer mot skuddarm
– Å kalle de amatører blir feil. Men de tsjekkiske spillerne ser på EM som en mulighet til å lære. Og så er det en sjanse til å vise seg frem. Deres finale var mot Ukraina, og den kampen vant de. Så de er nok veldig fornøyde med det, sier ekspertkollega Bent Svele.

– Dette bør bli en snekketur for Norge. De skal vinne denne, sier Svele med et smil.

Men det finnes en spiller hos Tsjekkia som hever laget betraktelig. Hun heter Iveta Luzumová og spiller til daglig i franske Mios Biganos.

– Mot Ukraina kom hun ikke til sin rett, fordi forsvaret var så offensivt. Mot Norge tror jeg vi får se mer av hennes skuddarm, sier Svele.

– Forsvarsspiller Helena Sterbová bør vi også nevne. Hun kan by på noen tøffe dueller mot Linn Jørum Sulland, supplerer Gustad.

Les også: Serbisk politi frykter hooligans – innfører bjellekvote
Les også: Her er trenerne fra helvete

Hergeirsson ikke overrasket
Thorir Hergeirsson sier han ikke ble overrasket over at tsjekkernes slo Ukraina for to dager siden. Han peker på et vesentlig punkt som kan være med på å felle Norge i kveld.

– Tsjekkia er gode. Og de er gode på kontra-angrep. Det var i den fasen vi slapp inn veldig mange mål mot Serbia, da forsvaret ikke var godt nok organisert. Det må vi rette på, sier landslagssjefen.

Tsjekkia og Norge kastes i gang klokken 20.15. Kampen ser du på TV2 og TV2 Sumo.