Nye XV er en av de sprekeste Subaruene på veldig lenge, vi har en mistanke om at det er andre modeller som kanskje drar ned design opplevelsen for de svenske nybileierne mer enn denne.
Nye XV er en av de sprekeste Subaruene på veldig lenge, vi har en mistanke om at det er andre modeller som kanskje drar ned design opplevelsen for de svenske nybileierne mer enn denne.

Nei – nybilen var kanskje ikke så fin likevel ...

Noen er ikke veldig imponert etter å ha hatt bilen en stund.

Hva mener du om nybilen din – seks uker at du kjøpte den?

Det har svenske Autopedia gjort en undersøkelse på, og har samtidig bedt bileierne vurdere bilen sin etter en rekke kriterier.

Konkret bilde

Det er langt fra den mest vitenskapelige undersøkelsen vi har sett, men samtidig bør den kunne gi et veldig konkret bilde av hva bileierne selv mener.

Merker med færre enn 30 svar er for øvrig utelatt, fordi statistikkgrunnlaget da blir for lite.

LES OGSÅ: Disse har minst feil etter ti år

Er ikke alle fornøyd?

Et av punktene Autopedia har bedt bilkjøperne si sin mening om, er hvor fornøyd de er med det utvendige designet på bilen sin.

Her skulle man kanskje tro at de aller fleste var godt fornøyd med designet – det kan de tross alt ikke ha unngått å få med seg før de kjøpte bilen. Men nei, slik er det ikke.

LES OGSÅ: SÅ farlig kan det være å krasje i gammel bruktbil

Mazda overrasker

Her spenner det nemlig helt fra 86 prosent som er beste score – til 58 prosent. BMW topper, tett fulgt av Audi og Mazda som begge har 84 prosent.

Det er kanskje ikke veldig overraskende at tysk premium scorer høyt. Men for Mazda er det en fjær i hatten å komme seg høyt, med noen unntak er vel merket tradisjonelt ikke det vi mest forbinder med lekkert design.

Ikke så fint inni heller

Men så var det andre en del av skalaen. Der finner vi helt nederst Subaru som bare oppnår 58 prosent. Enten har ikke Subaru-kjøperne vært særlig opptatt av stilig design da de kjøpte bilen – eller så har de blitt skuffet underveis.

De er tydeligvis heller ikke spesielt imponert over det innvendige designet. På det punktet ender Subaru på nest siste plass, bare "slått" av Seat.

LES OGSÅ: En Subaru er blant de smarteste bilene du kan kjøpe

Svakt for Volvo

Andre som heller ikke vurderer det utvendige designet på bilen sin veldig høyt er Opel-eierne. Det tyske merket ender på 21. plass med 59 prosent.

På plassene etter følger Chevrolet, Skoda og kanskje litt overraskende i en svensk undersøkelse – Volvo.

PS: For Subaru-eierne er det tydeligvis andre ting enn design som teller mest. Mens Subaru er på 22. plass når det gjelder design, gir eierne en totalvurdering av merket som gjør at Subaru ender på 8. plass, når alle kategorier er summert.

Lyst til å skremme naboen? Sjekk denne!

Her er tabellen – så fornøyde er de med designet:

Slik scorer de ulike bilmerkene på utvendig design. Tabell fra www.autopedia.se.
Slik scorer de ulike bilmerkene på utvendig design. Tabell fra www.autopedia.se.

Blir du overrasket over resultatet? Si din mening i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: Denne stasjonsvogna er rett og slett griselekker