Benitez forsvarer Torres etter straffenekt

Chelsea fikk to straffespark mot Nordsjælland, men Fernando Torres ville ikke ta noen av dem. Manager Rafa Benitez måtte forsvare spissen etter at London-laget røk ut av mesterligaen.

Torres scoret to ganger da Chelsea slo Nordsjælland 6-1, men ettersom Juventus vant 1-0 i Donetsk mot Sjakhtar røk Stamford Bridge-klubben ut av gruppespillet. Det er første gang en regjerende mester ikke tar seg til cupspillet i mesterligaen.

Fernando Torres har aldri slått til i Chelsea-drakten. Ett mål på to måneder var hans fasit før de to scoringene mot Nordsjælland. Mest oppmerksomhet ble det fordi Torres ikke ville da straffespark. Eden Hazard misbrukte Chelseas første og den andre muligheten fra 11 meter måtte forsvarer David Luiz ta seg av. Heller ikke da Chelsea måtte ut i straffesparkkonkurranse i mesterligafinalen mot Bayern München i våres var Torres blant skytterne.

– Noen må ta straffer, og de to som gjorde det var Hazard og Luiz. Du trenger ikke alltid en spiss for å ta straffespark så lenge du har andre spillere som har mer ro og fatning. I Liverpool hadde vi Steven Gerrard, sa Benitez.

– Kanskje i framtiden så vil Torres ta dem, men for tiden så har vi både Hazard og Luiz, sier Benitez.

Spanjolen var godt fornøyd med at landsmannen fant veien til mål to ganger, selv om avansementet uteble. (©NTB)