messi 2 (Foto: JOSEP LAGO, © JL/ql)
messi 2 (Foto: JOSEP LAGO, © JL/ql)

Her bæres en skadet Messi av banen

Målrekorden kan være i fare for Lionel Messi etter at han onsdag kveld ble båret av banen med det som så ut som en kneskade.

Barcelona - Benfica 0-0

Oslo (TV 2 Sporten): Den lille magikeren ble plassert på benken for å hvile da Barcelona ikke hadde annet enn æren å spille for mot Benfica onsdag kveld.

13 minutter etter hvilen kom Messi på banen, men en snau halvtime senere ble han båret ut med noe som så ut som en kneskade.

Da hadde argentineren akkurat misbrukt en stor dobbeltsjanse i det som endte med en målløs kamp på Camp Nou. Messi forsøkte å runde keeper, ble stoppet, fikk ballen tilbake, avsluttet på ny og ble liggende. I denne situasjonen kolliderte han med Benfica-keeper Artur.

25-åringen holdt seg til hodet da han ble hjulpet opp på en båre og fraktet ham ut av banen mens publikum klappet samtidig som man kunne lese frykten i deres ansikter for at dette er en alvorlig skade som vil holde det som kanskje er verdens beste spiller på sidelinjen i ukesvis.

– Messi har fått en smell på utsiden av sitt venstre kne. Han vil gjennomgå flere tester for å fastslå det nøyaktige skadeomfanget, skriver Barcelona på sin offisielle Twitter-konto.

Undersøkes onsdag
– Han slo i keeper med det venstre kneet. Siden han fortsatte litt etter smellen, får vi håpe det ikke er så alvorlig, sier Thomas Myhre i TV 2s FotballXtra Europa-studio.

Les også: Jesus' disipler må stanse utenomjordiske Messi

Katalansk radio melder onsdag kveld at det kun er snakk om en smell og ingen alvorlig skade. Radio Marca skriver at Messi skal undersøkes allerede i kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet!

messi (Foto: LLUIS GENE, © LLG/ql)
messi (Foto: LLUIS GENE, © LLG/ql)

Det er i så fall gode nyheter for Messi som jakter Gerd Müllers målrekord. Tyskeren står med hele 85 mål på ett kalenderår, mens Messi følger med 84. Marca skriver at 25-åringen står med 83 mål i 2012, mens de fleste andre medier opererer med 84.

Argentineren fikk altså hvile fra start mot Benfica og klarte ikke å score før han ble båret ut.

– Han hvilte forrige uke og vi vet at han alltid ønsker å spille. Det er en Mesterliga-kamp og han er begeistret over å spille. Om han er på banen vil han gjøre oss sterkere, sa trener Tito Vilanova til Barcelonas nettsider før kampen og gjorde det klart at han ikke er så opptatt av målrekorden.

– Vi må være så nøytrale omkring dette som mulig. Messi har muligheten til å slå rekorden, men det blir vanskeligere om vi alle fokuserer på ham. Men riktignok er han vant til press.

Celtic feiret avansement
Benfica misbrukte flere enorme sjanser, den siste fem minutter på overtid, og røk ut av Mesterligaen etter den målløse kampen på Camp Nou. Jubel var det derimot i Glasgow der Celtic slo Spartak Moskva 2-1 og tok seg videre til sluttspillet.

Gary Hooper ga skottene ledelsen midtveis i første omgang. Ari utliknet for Spartak, men åtte minutter før slutt feide Kris Commons inn vinnermålet via tverrliggeren på straffespark. Svenske Kim Källström ble utvist etter en stygg takling på tampen og minutter senere kunne manager Neil Lennon feire vilt sammen med spillerne og mildt sagt entusiastisk fans.