Fernando Torres (Foto: Matt Dunham/Ap)
Fernando Torres (Foto: Matt Dunham/Ap)

Juventus ødela festen for Chelsea

Aldri før er regjerende mester slått ut av gruppespillet i Mesterligaen.

Sjakhtar Donetsk - Juventus 0-1
Chelsea - Nordsjælland 6-1

Chelsea-manager Rafa Benítez ønsket fokus på det positive etter å ha røket ut av Mesterligaen på tross av 6-1-nedsablingen av FC Nordsjælland.

– Måten vi vant på - vi hadde 32 avslutninger og 18 av dem var på mål - er veldig bra, sa Benítez.

– Kampen var så bra og vi kan se mye positivt med tanke på fremtiden. Vi var bra i presset, skapte sjanser og scoret en haug med mål, konkluderte spanjolen etter storseieren.

Bonanza
En drøy time var spilt da Juan Mata satte inn kveldens femte Chelsea-mål denne vinterkvelden på Stamford Bridge, men på banen og tribunen var jubelen avdempet.

For i Ukraina hadde Juventus tatt ledelsen etter et selvmål sju minutter tidligere – et mål som neppe skulle vært godkjent. Stephan Lichtsteiner så nemlig ut til å stå i offside da han fikk ballen på Juventus' høyrekant.

«Umulig» oppgave
Nå var Chelsea avhengig av to Sjakhtar Donetsk-scoringer på grunn av Mesterliga-regelen om innbyrdes oppgjør foran målsforskjell. Ukrainerne slo Chelsea 2-1 på hjemmebane, men scoret to bortemål da Chelsea vant det omvendte oppgjøret 3-2.

På Donbass Arena fortsatte de regjerende italienske mesterne Juventus å dominere. Så traff Sjakhtar-innbytter Illsinho stolpen, men lagene var like langt.

I London banket Oscar inn 6-1-målet. Fortsatt til ingen nytte. Selv Fernando Torres hadde gitt svar på tiltale med to scoringer tidligere i kampen. I forkant av oppgjøret hadde spissen fått skryt av sitt defensive arbeid på cornere av manager Rafa Benítez.

– Han spilte bra og laget hjalp ham. Dersom vi skaper sjanser, vil han score mål, sa Benítez etter kampen.

Rafael Benitez (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)
Rafael Benitez (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)

Les også: Her bæres en skadet Messi av banen

Juventus i førersetet
Minuttene gikk i Ukraina, men standhaftige italienere – stinne av rutine – fortsatte å male på. Tre minutter ble lagt til. I London sto det fortsatt 6-1.

Torres var frempå igjen. Forsøkte å løfte over danskenes keeper Jesper Hansen. Uten å overliste sisteskansen.

Tilbake i Ukraina løftet kampens svenske dommer Jonas Eriksson fløyten til munnen. Tre pipestøt senere og Chelsea var utslått - som første regjerende mester i gruppespillet noensinne.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Juventus sto igjen som ubeseiret gruppevinner. Sjakhtar knep andreplassen på innbyrdes oppgjør foran Chelsea.

Benítez fikk sin første seier som Chelsea-manager, men klubbeier Roman Abramovitsj' trekk med å sparke Roberto Di Matteo ga ikke gitt den ønskede effekten.

Nå venter Europaligaen på laget som gikk til topps i verdens gjeveste klubbturnering i mai.

Juventus-spillere (Foto: Efrem Lukatsky/Ap)
Juventus-spillere (Foto: Efrem Lukatsky/Ap)

Favorittene vant
I gruppe F vant Bayern München 4-1 hjemme mot BATE Borisov, mens Valencia sikret tre poeng med 1-0-seier borte mot Lille. Bayern og Valencia var på forhånd begge klare for åttedelsfinalen.

BATE slår følge med Chelsea til Europaligaen.

Åttedelsfinalene i Mesterligaen trekkes 20. desember i Nyon.

PS: Giorgio Chiellini pådro seg et gult kort for holding. Dermed må Juventus-spilleren stå over første kamp i åttedelsfinalen.

Les også: Dortmund sendte City på hodet ut av Europa