Karoline Næss
Karoline Næss

Slik har du aldri sett håndballjentene før

– Morsomt ikke bare å være svett og jævlig, sier Karoline Næss.

Beograd (TV 2): En plass på A-landslaget innebærer også at spillerne må gi en del av seg selv, ikke bare til det norske pressekorpset, men også til håndballforbundets støttespillere. Med over en million norske seere mot Serbia kan vi trygt slå fast at håndball-jentene er brennheite om dagen - bokstavelig talt!

Du kan si jeg er en håndballmodell

– Ikke bare svett og jævlig
Før avreise til EM måtte derfor Karoline Næss og lagvenninnene delta på diverse bilder og opptak, både for Posten og TV 2. Håndball-jentene rakk også innom en brannvernskampanje for «Aksjon boligbrann». I bildene får du se håndball-stjernene i litt andre settinger enn det vi er vant til.

– Det er greit at vi gir litt tilbake, enten det er til dere i pressen eller sponsorer. Jeg får litt energi av det også, og jeg synes det er kult at håndballjentene er blitt en sånn førjulstradisjon i Norge. De brannbildene synes jeg var artig å gjøre. Vi ble sminket opp og gikk i draktene. Det er morsomt ikke bare å være svett og jævlig slik vi er på banen, sier Karoline Næss til tv2.no.

Å posere er for kamera er hun ikke helt ukjent med.

– Vi har laget kalendere for Stabæk tidligere. Du kan si jeg er en håndballmodell, smiler Næss.

Les også: Serbia-trenerens tjuvtriks: Her blir Sulland holdt igjen ute på banen
Les også: Serbisk politi med gladmelding: kubjelle-nekten er opphevet

– Samfunnsengasjement
Direktoratet for samfunns-sikkerhet og beredskap er veldig fornøyd med kampanjen landslaget har stilt opp på. Bildene skal brukes i en kalender.

– Håndball-jentene viser med dette sitt samfunnsengasjement og de er fantastiske ambassadører for saken vår, sier prosjektleder Odd Skarbomyr i DSB i en pressemelding.

Stabæk-venninne Stine Bredal Oftedal figurer også i Postens nye julereklame som ruller og går på norske TV-skjermer i disse dager. Du har sikkert sett den glasskulen som kastes gjennom kjøpesenteret...

– Å stille opp på sånne ting er bare gøy, men uvant. Så jeg bruker litt tid på å komme i gang, sier Bredal Oftedal til tv2.no.

Postens reklamefilm med håndball-jentene:

7ruqmhQ5M8w

Sulten og utslitt på benken
Duoen måtte se alle de 60 minuttene mot Serbia fra benken. De håper på mer spilletid utover i mesterskapet.

– Jeg blir så sulten på mat av å bare sitte der. Man ønsker jo selvsagt å bidra, smiler Bredal Oftedal.

- Vi som satt på benken tullet litt med det, at vi blir så sliten av å sitte å heie og følge med. Det er så spennende. Da er det bedre å spille selv, da er jeg mindre nervøs, sier 25 år gamle Næss, som håper hun ikke drar fra Serbia uten minutter på banen.

– Skuffet er nok ikke rett ord å bruke på det. Men jeg er her for å bidra, legger hun til.

Hjemme-eksamen i Serbia
De to har hatt en litt uortodoks oppladning til EM. Fordi semesteret på skolen ikke var over da landslaget samlet troppene. Bredal Oftedal avla siste BI-eksamen i finans over internett på et rom på spillerhotellet, dagen før Serbia-kampen.

Næss måtte møte opp på den engelske ambassaden i Beograd onsdag ettermiddag. Da skulle hun ta sin master-eksamen i organisasjon og ledelse.

– I fjor satt jeg med eksamener helt til 14.desember. Det var litt stress i Brasil. Deilig å få sånt ferdig og kun ha fokus på håndballen, sier 21 år gamle Bredal Oftedal.

– Ja. Eksamensstresset er over nå, supplerer romvenninnen.

Næss har ikke mye mesterskapserfaring. Hun var i med til VM i Brasil og OL i London, men ble ubenyttet reserve, plassert på tribunen. Serbia-EM kan bli hennes gjennombrudd på landslaget. I det unge og lovende Stabæk-laget hjemme har hun blitt en bærebjelke.

– Jeg trives godt i Stabæk. Laget er spennende. Jeg hadde gjerne sett at vi hadde litt flere midler slik at vi kunne hevdet oss høyere på tabellen, avslutter Næs.

Se TV2s egen EM-promo her:

683165

Karoline Næss
Karoline Næss
Bredal
Bredal
LinnSulland
LinnSulland
Lunde2
Lunde2
Breivang
Breivang
Sulland20
Sulland20
Loke
Loke