Tarje Nordstrand Jacobsen, adm. dir. i Molde Fotballklubb. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Tarje Nordstrand Jacobsen, adm. dir. i Molde Fotballklubb. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Molde-millionene strømmer inn

Molde er uten muligheter til å gå videre til sluttspillet i Europaligaen. Men romsdalsklubben depper ikke av den grunn. Millionene ruller inn i klubbkassen etter Europa-eventyret.

Molde (TV2): – Vi regner med inntekter på over 20 millioner på europaligaspillet. Selv om det er en del utgifter, blant annet knyttet til reiser og opphold, regner vi med å sitte igjen med en pen netto, sier klubbdirektør i Molde, Tarje Nordstrand Jacobsen, til TV 2 Sporten.

Molde-direktøren opplyser at bidraget fra UEFA for deltagelsen i Europaligaen er ca. 1,2 millioner euro, eller vel 8,9 millioner norske kroner.

I tillegg kommer billettintekter fra både kvalifiserings- og gruppespillkampene.

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Samtidig kan kampen mot Stuttgart torsdag bli Vegard Forrens siste i Molde. På tribunen sitter representanter fra flere europeiske klubber og finsikter Molde-stopperen, blant dem er Everton, som har sett Forren i aksjon en rekke ganger den siste tiden.

Regner dere med å kunne plusse på millioninntekter fra et Forren-salg før året er omme?

– Det er vanskelig å si. Foreløpig har vi ingen konkrete henvendelser fra utenlandske klubber. Men i fotball kan ting skje fort, sier Nordstrand Jacobsen bare minutter før han setter seg på flyet til Tyskland.

Moldes jubelsesong avsluttes torsdag på Mercedes-Benz arena i Stuttgart.

Les også: Hødds cuphelt går til Molde
Les også: Moyes til TV 2 om Forren-interessen: – Det er ikke feil, men det er heller ikke riktig

Molde er eliteserieklubben med flest spilte kamper denne sesongen. De har spilt 48 obligatoriske kamper(Tippeliga, NM og e-cup). I tillegg har laget vært gjennom 13 privatkamper.

Moldes jubelsesong ble som kjent kronet med seriegull nummer to på rad.

Neste år er det store målet å kvalifisere seg til spill i Mesterligaen. Eventyret ser ikke ut til ta slutt for Ole Gunnar Solskjær og hans menn.

PS: Moldes nysignering Ørjan Håskjold Nyland var med i troppen som dro til Tyskland onsdag formiddag. Den tidligere Hødd-keeperen er ikke spilleberettiget enda, men er med for å bli bedre kjent med sine nye medspillere.