Norge U21 (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Norge U21 (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

U21-gutta lader opp mot Spania og Nederland

Det norske U21-landslaget får bryne seg på tøff motstand før neste års EM-sluttspill.

Det norske U21-landslaget imponerte hele Fotball-Norge da de tok seg til EM-sluttspillet i Israel på bekostning av Frankrike etter en festforestilling på Marienlyst tidligere i høst.

Nå starter oppkjøringen til neste sommers sluttspill, og de norske ungguttene har virkelig fått motstand å bryne seg på. På motsatt banehalvdel vil de møte Spania, Nederland og Russland. De to førstnevnte blir regnet som de to beste U21-landslagene i verden. Kampene vil bli spilt i februar og mars.

Les også: Norge i EM-gruppe med England og Italia: – Vi reiser ikke dit for å være turister
Les også: Fellah om uttaket: – Jeg syns det er på tide

– Bare vanlige gutter
Trener Per Joar Hansen er godt fornøyd med at laget hans får brynet seg mot de beste lagene.

– Vi skal jo møte den type motstand som vi treffer i EM. Så bakgrunnen for å møte disse lagene er at det er dette nivået vi skal spille på der nede, og da er det viktig å matche seg på den type motstand, sier han.

Du er ikke redd for at guttene skal bli litt redd inn mot turneringen etter å ha møtt Spania?

– Nei da, det er jeg ikke. De er bare vanlige gutter som har store navn på papiret. Vi hadde også noe av det samme utgangspunktet da vi møtte Frankrike. Vi frykter ingen, og gleder oss til å møte Spania, sier han.

Hansen kan fortelle at det var Spania som henvendte seg til NFF for å få gjennomført en treningskamp.

– Spania kom først til oss, så det viser jo at vi har et lag som andre ønsker å spille mot. Så det er vi stolt av, sier han.

Selv om laget som møtte Frankrike imponerte stort, er likevel ikke troppen satt i forkant av mesterskapet.

– Det er mye som kan skje på et halvt år. Nå har vi et veldig bra lag. Men erfaringsmessig vet vi at det alltid er spillere som vil melde seg på i løpet av Tippeliga-starten. Det blir en knallhard kamp om å bli med, sier han.

– God dialog med Drillo
Flere av spillerne som var med å sikre EM-plassen har nå også debutert og imponert på A-landslaget. Det bekymrer ikke «Perry» nevneverdig.

– Det blir en kabal som må legges siden at A-laget spiller kamp mot Albania 7. juni. Det vil få noen konsekvenser, men vi har en god dialog på det. Egil velger de han trenger først. Han tar de han tror vil være nyttige, så tar vi resten. Det har vi et avslappet forhold til, sier han.

Norge møter Italia, England og Israel i gruppespillet neste sommer.

STARTET MOT ISLAND: Disse elleve startet kampen mot Island.  Bak fra venstre: Arild Østbø, Magnus Wolff Eikrem, Simen Wangberg, Joshua King, kaptein Stefan Strandberg og Jo Inge Berget. Foran fra venstre: Omar Elabdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad, Anders Ågnes Konradsen, Harmeet Singh og Joakim Våge Nilsen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
STARTET MOT ISLAND: Disse elleve startet kampen mot Island. Bak fra venstre: Arild Østbø, Magnus Wolff Eikrem, Simen Wangberg, Joshua King, kaptein Stefan Strandberg og Jo Inge Berget. Foran fra venstre: Omar Elabdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad, Anders Ågnes Konradsen, Harmeet Singh og Joakim Våge Nilsen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)