Alstad
Alstad

Alstad og Herrem må ned i lønn: – Jeg synes det har vært stressende

Det økonomiske rotet i Byåsen påvirker Ida Alstad og Camilla Herrem.

Beograd (TV 2 Sporten): I timene før Norges EM-premiere offentliggjorde klubben til Alstad og Camilla Herrem at spillernes lønninger vil bli barbert med tjue prosent fra nyttår. Det er et kraftig innhogg i landslagsstjernens økonomi.

Les også:Se straffekastet som fikk Bredeli til å fortvile
Les også: Riegelhuth Koren sikret norsk seier i thrilleravslutning

Kan forlate Byåsen
– Før kampen i dag snakket jeg ikke med noen hjemme. Men kvelden før hadde jeg en prat med klubbledelsen. Den løsningen med 20 prosent er fin den, sier Herrem til tv2.no.

Hvordan har det vært å ha denne situasjonen så tett opp mot EM?

– Jeg synes det har vært stressende. Nå må vi få lagt dette på hyllen. 20 prosent går greit, men det er ikke meningen at vi som er landslagsspillere skal være nødt til å ta på oss ekstra jobbing, det går utover satsingen. Eventuel må vi skaffe oss personlige sponsorer. 20 prosent går fint foreløpig, så får jeg heller ta en ny vurdering til sommeren, svarer Herrem.

Foreslo 30 prosent
Byåsen hadde egentlig håpet å få spillerne med på et lønnskutt på 30 prosent, men fikk ikke gjennomslag for det. Spillergruppen godtok til slutt 20 prosent. I følge Adresseavisen skal trønderne kutte det totale kostnadsnivået med 2,5 millioner kroner. Målet er at det ikke skal gå utover den sportslige satsingen.

De spillerne som har kontrakt utover inneværende sesong blir fristilt fra kontraktene. Så vil ledelsen forhandle nye papirer med neste sesongs spillergruppe innen 1.april.

– Alle er blitt hørt de siste dagene. Jeg berømmer spesielt spillerutvalget og Niso som har vært konstruktiv til å finne en løsning, sier styreleder Svein O. Berg til avisen.

Les også: – Harald og Bent. Skam dere! Jeg skal drepe dere
Les også: Vant etter vanvittig keeperselvmål: – Det er jo ikke mulig

Ida Alstad har prøvd å ha minst mulig fokus på Byåsens røde regnskapstall i det siste.

– Jeg har ikke snakket med noen de siste dagene, og prøver ikke å tenke på dette. Jeg må få se en avtale skriftlig før jeg tar stilling til noe, og det tar vi når jeg kommer hjem, sier Alstad til tv2.no.

Hva tenker du om 20 prosent reduksjon i lønnen din?

– Jeg har ikke tenkt på det. For alle, spillerne og Byåsen, er dette trist uansett. Vi får se hva som skjer etter jul. Jeg har ikke mye dialog med klubbledelsen, men den dialogen vi har hatt har vært god, utdyper Alstad.

Første røde kort
På landslaget leverte hun i hvert fall varene mot Serbia. Fremover scoret Alstad fire viktige mål, men måtte se de siste minuttene fra tribunen. Trønderen fikk nemlig tre to-minuttere og da ble det rødt kort på lysluggen.

– Jeg tror aldri jeg har fått rødt kort tidligere i karrieren. Dommerne var streng begge veier, men jeg er usikker på om alle situasjonene kvalifiserte til to-minuttere. Det pleier å være forferdelig spennende å se kampene fra benken, det å se fra tribunen var enda verre. Så det skal ikke skje igjen. Jeg skal ikke bli snill fremover, men heller litt smartere, sier Alstad.

Det røde kortet får ingen videre konsekvenser i EM for Alstad. Hadde hun fått et direkte rødt kort kunne hun fått karantene.