Straffeskyttere
Straffeskyttere

Hergeirsson vil fortsette med rullering på straffeskytterne

Det var kun Linn-Kristin Riegelhuth Koren som traff mot Serbia.

Beograd (TV2 Sporten): Norge brukte tre forskjellige straffeskyttere mot Serbia. Camilla Herrem og Linn Jørum Sulland bommet, mens Linn-Kristin Riegelhuth Koren var den eneste som fikk ballen i mål fra sju meter – og det tre ganger på like mange forsøk.

– Det var deilig å sette alle de straffekastene. Jeg viser at jeg også kan ta straffer. I dag var det jeg som traff, men vi er en god gjeng som kan ta straffene våre og bytter hele veien, sier Riegelhuth til tv2.no.

Les også: Se straffekastet som fikk Bredeli til å fortvile

– Liker å få ballen i mål
Like sikker var ikke Herrem da hun fikk muligheten mot slutten av kampen. Kantspilleren hadde vartet opp med lekre trickskudd tidligere i oppgjøret, men på straffekastet skrudde ballen på utsiden av mål.

– Jeg kom litt for langt frem med overkroppen. Men de der pleier å sitte på trening. Øvelse gjør mester. Jeg tror jeg får prøve igjen, sier Herrem.

Se straffekastet hennes i videovinduet øverst!

– Likte du Herrems straffekast, Hergeirsson?

– Nei! For å si det sånn; jeg er opptatt av at ballen går i mål, sier landslagssjefen med et smil, før han legger til:

– «Linka» var veldig sikker på straffer i dag. Men vi har mange kapable straffeskyttere og kommer til å rullere, det er en straffegruppe i laget. For eksempel kan Ida (Alstad) ta, og også Linn (Gossé) hvis hun er varm i kroppen.

Les også: Vant etter vanvittig keeperselvmål: – Det er jo ikke mulig

– Nå slipper vi gnål
Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble suveren norsk toppscorer med åtte av målene i 28-26-seieren. Hun satte også den siste, da kampen sto og vippet. Larvik-kanten hadde dermed en uttelling på 89 prosent.

– Det var veldig gøy. Kampen er ikke perfekt fra vår side, for vi slipper dem innpå oss på 25-25 der. Men vi klarte å vende. Serbia var sterke, sier hun.

– Å få starte med seier er viktig for laget. Og også for dere i pressen, så slipper vi gnålet deres og skaffer oss gode betingelser for resten av mesterskapet, melder toppscoreren.

Thorir Hergeirsson var ganske fornøyd med premieren. Men han likte ikke forsvarsspillet da serberne kom på kontra.

– God start for oss. I andre omgang var de tøffere og ga oss mer motstand. Jeg er fornøyd med det etablerte forsvaret. Men de scoret åtte eller ni mål mot oss på overganger, når vi ikke var våkne eller tøffe nok, det er for dårlig, oppsummerer islendingen.