Gareth Barry (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)
Gareth Barry (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)

Dortmund sendte City på hodet ut av Europa

Manchester City med tidenes dårligste prestasjon av et engelsk lag i Mesterligaen.

Dortmund - Manchester City 1-0

Manchester City måtte vinne mot et reservepreget Dortmund for å bli klare for Europaliga-spill i vinter.

«B-turneringen» ville vært en mager trøst etter å ha mislyktes i å ta seg videre fra gruppespillet i Mesterligaen for andre år på rad, men kunne gitt de regjerende ligamesterne et etterlengtet trofé å jobbe mot i vinter.

I stedet skulle City nok en gang bli et nummer for små i det gjeve selskap. For hjemmesterke Dortmund – tyskerne har bare tre serietap på eget gress de siste tre sesongene – dominerte mer og mer utover i kampen etter en litt tafatt innledning.

– Vi er ikke i Europaligaen og det er vi skuffet over. Forrige sesong gjorde vi det bedre. I år havnet vi i en veldig vanskelig gruppe og dersom du gjør en feil i de første kampene, blir det vanskelig, sier manager Roberto Mancini til Sky Sports.

Sjelden målscorer
Med bare fem faste fra start var Marco Reus' stolpetreff det nærmeste Dortmund kom før pause, men et snaut kvarter etter hvilen falt avgjørelsen.

Julian Schieber – i sin første Mesterliga-kamp fra start denne sesongen – kom først på et strålende innlegg fra Jakub Blaszczykowski og skled ballen i nettet utenfor Joe Harts rekkevidde. Det var 23-åringens første scoring i hjemlig liga og Mesterliga denne sesongen.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

City forsøkte å svare ved spissene Edin Dzeko, Carlos Tévez og etter hvert innbytter Mario Balotelli. På grunn av innbyrdes oppgjør måtte de på dette tidspunktet ha to scoringer, men Dortmund kontrollerte og utnyttet lagets viktigste angrepsvåpen – kontringene – på effektivt vis.

Tre poeng
De store sjansene uteble og Dortmund rodde til slutt i land en overbevisende 1-0-seier, mens Manchester City endte sist i «Dødens gruppe» - bak Dortmund, Real Madrid og Ajax. Fasiten: Ingen seirer, tre uavgjorte og tre tap.

Tidenes dårligste prestasjon av et engelsk lag i Mesterligaens gruppespill – bak Blackburn som endte på fire poeng i 1995/96 – blir neppe godt mottatt hos Manchester Citys styrtrike eiere.

– Vi forsøkte i kveld, men vi manglet noen spillere. Vi prøvde å score, men dersom du ikke scorer, blir det vanskelig å vinne, sier Mancini.

Søndag venter erkerival Manchester United i et TV 2 PL HD1-sendt oppgjør på Etihad Stadium. Da håper italieneren å ha spillere som David Silva tilbake igjen.

– Vi kommer til å ha noen spillere klare igjen til søndag, det blir en annerledes kamp, sier Mancini.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Roberto Mancini (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)
Roberto Mancini (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)

Real Madrid vant enkelt
I gruppe Ds andre kamp gjorde Real Madrid kort prosess mot Ajax. Anført av kaptein Kaká og en scoringskåt José Mária Callejón (to mål) ble nederlenderne nedsablet 4-1.

Kakás vidunderlige 3-0-scoring var for øvrig hans 28. mål i Mesterligaen, noe som gjør ham til den mestscorerende brasilianeren i turneringen noensinne - foran Rivaldo.

Cristiano Ronaldo åpnet scoringsballet på Santiago Bernabéu, mens Derk Boerrigter sto for Ajax' reduseringsmål.

Les også: Mourinho avviser ryktene om Real-exit

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kaka (Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Afp)
Kaka (Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Afp)

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Lite spenning
På forhånd var samtlige gruppevinnere og -toere klare. Dermed knyttet det seg lite spenning til resultatene og flere lag stilte, i likhet med Dortmund, med reservepregede mannskap.

Paris Saint-Germain sikret seieren i gruppe A ved å slå toer Porto 2-1, mens Arsenal havnet bak Schalke 04 i gruppe B etter 1-2-tap for Olympiakos.

Málaga greide bare 2-2 hjemme mot Anderlecht, men det holdt til topplassering i gruppe D etter at Milan snublet hjemme mot Zenit St. Petersburg og tapte 0-1.

Disse er klare for Europaligaen: Dynamo Kiev, Olympiakos, Zenit St. Petersburg og Ajax.

PS: Åttedelsfinalene trekkes 20. desember i Nyon.