Tre serbiske spillere Norge må se opp for
Tre serbiske spillere Norge må se opp for

– Se opp for denne serbiske trioen

Disse kan skape trøbbel for Norge i kveld.

BEOGRAD (TV2 Sporten): Playmaker Andrea Lekic, venstreback Sanja Damnjanovic og keeper Katarine Tomasevic. Det er en trio som kan gi Norge nok en fartsdump i mesterskaps-premieren, akkurat slik de gikk i under OL og VM. Tyskland åpnet med å slå Norge i Brasil-VM i fjor, mens Frankrike innledet London-OL med ettmålsseier mot Thorir Hergeirssons henter.

Men som alle vet; det endte med gull for Norge ved begge anledninger.

Uansett er ikke hjemmenasjonen noe å kimse av. Får de med seg publikum, kan det bli svett rundt ørene hos de norske jentene.

I går ble det kjent at de norske jentene har øvet inn et eget tegnspråk før EM-premieren i den serbiske heksegryten.

Les også: Norge er forberedt på serbisk heksegryte i EM-premieren
Les også: Serbias stjernespiller: – Heidi Løke har en strekrumpe

TV2-ekspertene Randi Gustad og Bent Svele mener dette er spillerne TV-seerne hjemme bør se opp for:

ANDREA LEKIC, playmaker, Györ (Ungarn):
– Hun er den store stjernen i laget. Györ-spilleren er allsidig, skyter bra og er flink til å sentre til medspillerne sine. Hun er ganske komplett som spiller, sier Randi Gustad.

– En veldig god playmaker. Da hun spilte i RK Krim styrte hun butikken og scoret en haug av mål. I Györ har hun heller blitt brukt i litt forskjellige posisjoner, supplerer Svele.

Les også: – Har sett stigning i spillet

SANJA DAMNJANOVIC, venstreback, Podravka Koprivnica (Kroatia):
– En venstreback som liker å gå innover i banen. Kroaten har et veldig bra skudd og er også høy, 182 centimeter, tror jeg. Men hun er litt treg. Norge må stoppe henne før hun får ladet armen, det kan de greie, sier Gustad.

– Dette er en god og solid skytter. Hun har laget veldig mange mål i Champions League, blant annet mot Larvik da de møtte hverandre, minnes Svele.

Les også: Serbia satser på mirakel mot Norge: – Håper julenissen er på vår side

KATARINA TOMASEVIC, keeper, Thüringer HC (Tyskland):
– Vi trenger ikke å overdrive hennes kvaliteter. Det vet jeg at de norske jentene ikke liker å gjøre heller. Men hun kan ha dagen og har da potensiale til å stoppe Norge, sier hun.

– En målvakt som spiller i Tyskland, hun flytter seg bra og er kapabel til å stå en god kamp mot Norge. Hvis hun leverer redninger kan det være en stor fordel for Serbias temposterke kantspillere. Jeg observerte treningen til Serbia i går og da var hun bare med på oppvarmingen, og ga seg ganske tidlig. Så jeg vet ikke om hun er litt småskadet eller noe annet, sier Svele.