Petter Solberg (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)
Petter Solberg (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)

Petter Solberg legger opp som rally-fører

Petter Solberg satte virkelig rallysporten på kartet her i landet da han ble verdensmester i 2003. Nå har han bestemt seg for å avslutte karrieren som WRC-fører.

Se hele intervjuet med Solberg over!

– Jeg har gjort en kjempekarriere i 15 år. Da er dette selvsagt vemodig. Jeg skulle gjerne ha kjørt videre og har sagt at jeg er villig til å kjøre gratis, men slik situasjonen er nå, er det ikke aktuelt å kjøre rally, sier Solberg til NTB.

Overfor TV 2 Sporten understreker Solberg imidlertid at han har planer om å fortsette innen motorsporten.

– Det er feil at jeg gir meg fullstendig. Jeg har på ingen måte avsluttet karrieren min som fører. Jeg ser på flere alternativer, og har tilbud fra to-tre forskjellige motorsportgrener, sier Solberg til TV 2 Sporten.

Det er ikke klart hvilken ny motorsport spydebergmannen bytter til. Tidligere har Solberg forsøkt seg i så vel asfaltracing som rallycross og bilcross. Tidligere har rallystjernen også uttalt at han kan se for seg et forsøk på ørkenrallyet Paris – Dakar.

Videre rallykjøring er det definitivt slutt på. Petter Solberg har vært i forhandlinger med M-Sport/Ford om et samarbeid med tanke på neste rally-sesong.

Etter det TV 2 Sporten erfarer fikk han et nytt tilbud av Ford mandag, men det ble ikke vurdert som godt nok.

– Jeg har kjørt sporten i mange, mange år nå. Den har forandret seg veldig de siste årene. Det er mange unge som har kommet inn. Det må jeg bare akseptere, sier Solberg.

Tidligere har nordmannen vært blant de utvalgte som kunne heve lønn for sin deltakelse i rallysirkuset, men Ford har ikke vært villig til å imøtekomme dette under forhandlingene med Solberg.

I forrige uke krevde Ford at 38-åringen bidro med over 20 millioner kroner fra egen kasse for å kjøre en Ford-bil i neste års rally-VM.

– Det er helt uaktuelt. Jeg betaler ikke for å kjøre, sa Petter Solberg til avisen Smaalenene da.

Det nye tilbudet tilfredstilte altså heller ikke verdensmesteren fra 2003.

Les også: – Solberg kan være ferdig i motorsporten

Solberg ble en ny norsk idrettshelt etter VM-seieren sin. Hans folkelige stil slo virkelig an, og også sportslig var han med på å sette preg på rallysporten, men i VM-sammenheng kom han likevel aldri tilbake på toppen.

Han har to andreplasser bak franske Sebastien Loeb i 2004 og 2005, og det ble en tredjeplass i 2010. Han vant også 13 VM-runder i løpet av karrieren.

De siste årene er det gått tyngre for Solberg, som innledet karrieren i Subaru-stallen. Han kjørte deretter for Citroën i tre sesonger, og i år har han vært Ford-kjører.

I år var Petter Solberg på seierspallen i tre av de fire første VM-rundene, men han klarte ikke å vinne noen av enkeltrundene. Det ble fem tredjeplasser, og totalt endte han på femteplassen i VM-sammendraget denne sesongen. Da var han ikke engang beste nordmann, for unggutten Mads Østberg endte på fjerdeplass og vippet Solberg av tronen som Norges beste rallyfører.

(©NTB/TV 2 Sporten)