Tinkoff Bank (Foto: JAIME REINA/Afp)
Tinkoff Bank (Foto: JAIME REINA/Afp)

Sykkelsponsor: – Det er doping i all idrett

Saxo-Tinkoff-sponsor Oleg Tinkov tror ikke på noen ren idrett.

Den russiske milliardæren Oleg Tinkov er hovedsponsor for Bjarne Riis' sykkellag Team Saxo-Tinkoff.

Nylig holdt han en pressekonferanse i Moskva, hvor danske BT brakte dopinganklagene mot laget fra Tyler Hamilton på banen.

– Tyler Hamilton er en mann som vil selge boken sin. Og dumme journalister skriver om det han skriver. De hjelper ham med å selge bøker. Jeg ønsker ikke å hjelpe ham med å selge bøker, sa Tinkov.

Les også: Dansk sykkeltopp: – Bjarne Riis har brukt opp sin løgn-kvote

Russeren synes danskene har et altfor stort fokus på doping i sykkelsporten.

– Kan du peke på en profesjonell idrett som er ren? Der hvor det er penger, hvor det er profesjonell idrett. Tro meg. Der er det doping. Tror du Formel 1 er ren? Tror du fotball er fri for doping? Det er fullt av doping, fortsatte han.

Tror du at all idrett er skitten? Si din mening i kommentarfeltet underst i saken.

Tinkov hevder at han er mot doping selv, men ser ikke at det er hans ansvar å få det bort fra idretten. Det må idrettens egne organer gjøre selv.

Og når det gjelder USADAs rapport som konkluderer med at ryttere som har vært på lag under Bjarne Riis' ledelse har vært doping, så tar han den med en klype salt.

Les også: Zabriskie og Vande Velde dopet seg hos Bjarne Riis

– Det bekymrer meg ikke. Det er bare ord. Hvis det kommer en rettskraftig dom eller noe, så skal vi se på fakta. At noen sier noe bekymrer meg ikke. Jeg forholder meg ikke til rykter. Jeg er en forretningsmann. Jeg forholder meg til fakta, sa Tinkov.