Riegelhuth
Riegelhuth

Riegelhuths maratonsesong: Har spilt 74 (!) kamper på ett år

– Jeg kan ikke klage når jeg lever ut drømmen, sier kantstjernen.

Se Norge - Serbia på TV 2 og tv2sumo.no kl. 20.15

Beograd (TV 2 Sporten): Hun er aldri skadet og ber aldri trenerne om å få hvile. Linn-Kristin Riegelhuth Koren går som en klokke, både for Larvik og landslaget.

– Når man spiller på et godt lag, betyr det også at det blir mange kamper. Jeg synes det er gøy og føler meg heldig som får være med på det, sier 28-åringen.

Har spilt 29 landskamper på ett år
TV 2 har gått gjennom kampene høyrekanten har spilt siden 1.desember i fjor. Her er tallene:

29 A-landskamper, 14 seriekamper i vår, 7 seriekamper i høst, 8 Mesterliga-kamper etter nyttår, 6 i Mesterligaen denne høsten, 1 cupfinale før nyttår, 6 cupkamper i høst og 3 kamper i det hjemlige sluttspillet. Totalt blir det 74 kamper.

– Se på den listen, da! Det blir mye kamper til slutt, jeg visste ikke at det var så mange, smiler hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Linka
Linka

Da har vi ikke regnet med uformelle oppkjøringskamper Larvik hadde i Tyskland i sommer. Tar Norge gull i EM får hun åtte nye landskamper. I tillegg skal hun spille cupfinale mot Stabæk i romjulen.

– Blir du ikke sliten?

– Det går bra. Men jeg er veldig bevisst på nedtrapping og restitusjon. Jeg synes det er gøy å spille kamper, så det er ikke helt meg å be treneren om å få hvile. Jeg kan ikke klage når jeg lever ut drømmen og står med to OL-gull som 28-åring. Det er det ikke mange andre som har.

– Jeg har også unngått å være skadet gjennom karrieren, bank i bordet!

Nå jakter hun mer gull etter suksess i Brasil-VM og London-OL. I august fikk hun en liten pustepause mellom all håndballen.

– Larvik ga oss en uke fri etter OL. Det var deilig. Det gikk så fort at jeg følte den bare varte i en dag. I de sesongene der det er OL finnes det ikke så mange feriemuligheter, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Koren
Koren

– Duracell-kanin
Randi Gustad er meget imponert over kamprekken til Riegelhuth Koren. Hun er spesielt imponert av at hun har holdt nivået stabilt og høyt gjennom året.

– Dette er et knalltøft program. Og da er det enda mer imponerende at «Linka» klarer å holde kvaliteten oppe. Husk at det også er mye trening mellom kampene som må til. I OL i sommer, etter at Larvik-sesongen var over, leverte hun virkelig varene. Jeg mener hun var en av de beste utespillerne i hele mesterskapet, sier TV2s håndballekspert.

– Mye handler om god grunntrening. Hun er kanskje prakteksempelet på en moderne håndballspiller, hurtig, spenstig og har kondisjon. Så har hun vært heldig som ikke har hatt de store skadeavbrekkene. Derfor er «Linka» blitt en duracell-kanin og kontinuitets-bærer på dette landslaget, legger Gustad til.

Hvordan gjenskaper man suksess etter så mange kamper, Riegelhuth Koren?

– Mye hardt arbeid og vinnerkultur. Å vinne er ingen selvfølge selv om dere i media ofte tror det og liker å lage overskrifter. Det krever jobbing, og alt rundt må fungere. Man må ha det bra utenfor banen, på jobb og i treningshverdagen, sier Larvik-spilleren.

Malm Frafjord møtte veggen
Kampprogrammet ble tøffere for landslagskollega Marit Malm Frafjord. Etter OL i sommer innrømmet forsvarsspilleren at hun møtte veggen etter kamp på kamp. Samtidig ønsket hun å være med til EM i Serbia.

– Jeg har vært litt fjern i det siste, og det har ikke vært så lett. Jeg har aldri sett på håndball som en jobb, men noe jeg elsker å gjøre. Det ble veldig vanskelig da jeg merket at jeg syntes det begynte å bli slitsomt, sa Frafjord til Dagbladet i oktober.