Engzelius ett slag fra LPGA-touren

Marita Engzelius var ett slag fra å få plass på LPGA-touren i golf, men hun kan likevel se fram til flere LPGA-turneringer neste sesong.

Hun havnet på delt 24.-plass i LPGA-kvalifiseringen etter å ha falt ned fra 9.-plass med en 75-runde siste dag. Oslo-jenta får ikke automatisk innpass i de største turneringene. Da måtte hun vært på 20.-plass eller bedre. Ett slag mindre, så ville hun vært på delt 17.-plass.

– Ingen vet helt nøyaktig hva denne klassifiseringen betyr, men hun får spille en del LPGA-turneringer og kommer nok på en prioritert venteliste som man plukker fra om det er frafall i de store turneringene, sier Tor Anders Hanssen, generalsekretær i Norges Golfforbund, til tv2.no.

Suzann Pettersen har i en årrekke vært Norges ansikt på LPGA-touren. Nå får hun selskap av Engzelius.

– Det er kjempegøy, både for min egen del og for norsk golf, at vi får opp en ny jente på LPGA. Og så er det spesielt moro for meg at hun kommer fra Oslo Golfklubb, som også er min klubb, sier Pettersen til TV 2.

Marita Engzelius tok seg gjennom to innledende kvalifiseringsrunder for å komme til den avsluttende kvalifiseringen i Florida. Der innledet hun knallsterkt med serien 72-71-69-71 før hun måtte opp i 75 slag siste dag. (©NTB)