Morten Gamst Pedersen (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
Morten Gamst Pedersen (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

Henning Berg etter 1-1 mot Burnley: – Ett poeng er ti ganger bedre enn null

Morten Gamst Pedersen tilbake i startoppstillingen – men kunne ikke hjelpe Blackburn til seier.

Burnley - Blackburn 1-1 (0-0):

Turf Moor/Bergen (TV 2 Sporten): Henning Berg har kun lykkes med å lede Blackburn til én seier siden han overtok som manager tidligere i høst.

LES OGSÅ: Joshua King kunne ikke hjelpe Blackburn

Søndag ble det nok en gang en kamp uten tre poeng.

– Joshua King kommer inn og gjør en meget, meget god match. Og det er klart at når du leder når det er spilt 88-89 minutter så vil du vinne, og det er frustrerende at de scorer

Se intervju med Henning Berg etter 1-1 mot Burnley i videovinduet øverst i saken!

Morten Gamst Pedersen var tilbake i Blackburns startoppstilling i oppgjøret mot Burnley på Turf Moor, mens Joshua King måtte starte på benken.

I det 55. spilleminutt valgte imidlertid Henning Berg å bytte ut Gamst Pedersen med sin landsmann King, og det satte fart på Blackburn.

Blackburn tok ledelsen ved Jordan Rhodes etter 68 minutters spill.

Mauro Formica fant kraftspissen med et innlegg i boksen, og Rhodes stanget inn 1-0-ledelse - til ellevill jubel fra Blackburns tilreisende fans. Scoringen var Rhodes' 13. for sesongen.

Selv om Burnley hadde et spillemessig overtak i store deler av kampen, så det lenge ut til at Blackburn gikk mot sin andre seier under Henning Bergs ledelse.

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

 Joshua King (Foto: Scanpix/Ap)
Joshua King (Foto: Scanpix/Ap)

– Det er faktisk et av de største i England. Jeg spilte mot dem sist jeg var i Blackburn og da var det første gang at lagene møttes på 17 år, og det var helt vilt.

– Ett poeng ti ganger bedre enn null
Men på overtid dukket Sam Vokes opp utlignet til 1-1 for Burnley. Dermed ble det poengdeling på Turf Moor.

– Joshua King kommer inn og gjør en meget, meget god match. Og det er klart at når du leder når det er spilt 88-89 minutter så vil du vinne, og det er frustrerende at de scorer. Det ble et frispark for mye, og det må vi lære at vi ikke lager unødvendige frispark i farlige posisoner. Men alt i alt er det ikke ufortjent at det blir en, og et poeng er ti ganger bedre enn null, forteller Blackburn-manager Henning Berg til TV 2 Sporten.

Blackburn ligger dermed fremdeles på en 9. plass på tabellen med 29 poeng etter 20 serierunder, 11 poeng bak Championship-leder Crystal Palace.

– Vi er ikke veldig gode i første omgang. De får til mange innlegg i vår boks og vi må forsvare oss tungt. Andre omgang er mye bedre, vi kommer høyere opp i banen og lagt press på Burnley, oppsummerer Henning Berg overfor TV 2 Sporten etter kampslutt.

Skryter av King
Han tror dagens innbytter King vil vise seg å bli en nyttig tilvekst til laget.

– Han har bra «impact» i dag. Har gjort to gode innhopp nå. Han har gode ferdigheter som vi trenger, han er god med ballen, fysisk sterk, jobber alltid knallhardt, og i dag hadde han også bra pasningspill, sier en godt fornøyd Berg.

Burnley ligger på en 14. plass med 28 poeng og er kjent for sine lidenskapelige fans.

Under oppgjøret mot Blackburn jobbet hele 376 politibetjenter for å sørge for sikkerheten på tribunen. Det er fire ganger mer enn vanlig.

TV 2 Sporten får opplyst at det ble solgt 70000 pints med øl ble solgt, og det er 3,5 ganger mer enn vanlig. Til vanlig selges det rundt 20 000 pints når Burnley har hjemmekamp, men mot Blackburn gikk de tom for pilsner på Turf Moor.

En høne med Blackbur-flagg ruslet rundt på Turf Moor i kampen mellom Burnley og Blacknurn. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
En høne med Blackbur-flagg ruslet rundt på Turf Moor i kampen mellom Burnley og Blacknurn. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

– Et av de største derbyene i England
Derfor var det ikke overraskende en forrykende stemning på tribunen.

Berg ler når han hører om ølsalget under oppgjøret.

– Og så ble det likevel så god trøkk, da tåler dem en del her, sier en lattermild Berg.

– Fortell kort om dette derbyet?

– Det er faktisk et av de største i England. Jeg spilte mot dem sist jeg var i Blackburn og da var det første gang at lagene møttes på 17 år, og det var helt vilt. Det var et fantastisk trøkk her i dag også. Bare så surt at vi ikke vinner, svarer Berg.