MK Dons vant hatkampen

Jon Otsemobors hælspark på overtid ga Milton Keynes Dons 2-1-seier over AFC Wimbledon i søndagens hatkamp i FA-cupen i fotball.

Sjelden har begrepet passet bedre. AFC Wimbledon er klubben supporterne i Sør-London i 2002 startet i protest da de norske eierne besluttet å flytte deres kjære Wimbledon FC til mil nordover til Milton Keynes og døpe den om til MK Dons.

MK Dons ble Englands mest forhatte klubb og ble boikottet av engelske supporterforeninger. Klubben sa fra seg retten til Wimbledons klubbhistorie, som blant annet rommet FA-cuptriumf i 1988, fordi det var en betingelse for at boikotten skulle oppheves. Offisielt oppgir MK Dons nå å være stiftet i 2004.

AFC Wimbledon startet helt på bunn i den engelske seriepyramiden, men har med fem opprykk på ni år spilt seg inn i ligaen og holder til en divisjon under MK Dons. Søndag møttes de to klubbene for første gang.

AFC Wimbledons styre og hundrevis av tilhengere holdt seg unna. Om lag 3000 gjestefans tok turen nordover, men mange av dem kledde seg symbolsk i verneutstyr for å unngå å bli besudlet av MK Dons.

Wimbledon-folket krever at Milton Keynes-klubben skal droppe «Dons», som var gamle Wimbledons klengenavn. Enkelte hadde bannere med navneforslaget MK Scum (avskum). (©NTB)