Flatland (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Flatland (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Suksess for mamma Flatland, men...

- Nei takk til verdenscup før jul.

Ann Kristin Aafedt Flatland har imponert så mye i sitt comeback etter at hun ble mamma at skiskytterledelsen vil ha henne til start i verdenscupen allerede neste uke i Hochfilzen i Østerrike.

– Det er selvsagt fristende, men jeg tror at jeg holder meg til plan A, som betyr mye trening fram til jul. Selv om det har gått overraskende bra i de fem løpene jeg har gått til nå så tror jeg at treningsgrunnlaget er for tynt, mener mamma Flatland Aafedt, som for tiden er hjemme hos foreldrene i Vik.

Les også: Nå er mamma Flatland tilbake: – Jeg tok sit-ups på fødestuen
Les også: Tora Berger knuste konkurrentene

Under helgens IBU-cup på Beitostølen viste Ann Kristin Flatland Aafedt utrolig stabil skyting, hun skjøt fullt både på 15 km og sprint - og vant begge distansene.

– To løp på rappen og null bom, det hører vel med til sjeldenhetene?

- Det er første gang jeg opplever det, og utrolig morsomt, nå har det fungert veldig godt på standplass og jeg har kun to bom på de siste 60 skuddene, det er vel brukbart, spør 30-åringen smilende.

– Når er du tilbake i verdenscupen?

– Jeg tror det er lurt å vente til nyåret, jeg må ha et bedre treningsgrunnlag og føle at jeg er sterk nok til å kunne kjempe i toppen.

– Men det er jo god tid til VM i Nove Mesto?

– Er jeg tilbake i godt slag i februar så tar jeg det som en bonus, det er OL som er mitt mål, forklarer Ann Kristin Flatland Aafedt.