JUBLENDE NEDERLENDER: Robin van Persie har satt inn 4 3 for Manchester United og jubler det han er god for. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
JUBLENDE NEDERLENDER: Robin van Persie har satt inn 4 3 for Manchester United og jubler det han er god for. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
vanPersiebomWeb
vanPersiebomWeb

Manchester United seiret etter scoringsorgie på Madejski

Alle scoringene kom før pause og Robin van Persie ble nok en gang matchvinner da Manchester United vant 4-3.

Reading-Manchester United 3-4
Denne artikkelen oppdateres etter kampslutt!

En utrolig 1. omgang var beholdningen da Manchester United stakk fra i toppen av Premier League-tabellen etter 4-3-seier på Madejski Stadium i Reading.

For tredje gang i Premier League-historien skiftet nemlig en kamp leder ved tre ulike anledninger, ettersom berg-og-dalbane-omgangen gikk fra 1-0 til 1-2 til 3-2 til 3-4.

Hal Robson-Kanu, Adam Le Fondre og Sean Morrison scoret for hjemmelaget, mens Anderson scoret en gang og Wayne Rooney to ganger før Robin van Persie ble matchvinner for Manchester United.

– Vi måtte forsvare oss hardt igjen, de slo mye høye baller inn i boksen og vi måtte vise at vi var solide. Det var viktig for oss å vinne her, sa Wayne Rooney etter kampslutt.

Like før pause ble også Manchester United snytt for et femte mål, da dommerteamet ikke fikk med seg at Robin van Persies avslutning fra kloss hold hadde passert målstreken.

Dommerfeilen ble dog ikke avgjørende, og Manchester United benyttet muligheten til å sikre seg en tre poengs ledelse på erkerivalen Manchester City etter at de lyseblå rotet bort poeng på hjemmebane tidligere på dagen lørdag.

– Det er mye morsommere å vinne alle matchene 4-3 enn å vinne alle matchene 1-0, sa Aleksander Schau i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Dermed fikk Manchester United en perfekt start på desember, en måned de tradisjonelt sett har for vane å gjøre det meget godt. Wayne Rooney innrømmet at det gjorde godt å nok en gang vinne etter å ha kommet under.

TIDLIG BAKLENGS: Ingen av Manchester Uniteds forsvarsspillere klarer å gjøre noe med Hal Robson-Kanus ledermål på Madejski Stadium. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
TIDLIG BAKLENGS: Ingen av Manchester Uniteds forsvarsspillere klarer å gjøre noe med Hal Robson-Kanus ledermål på Madejski Stadium. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

– Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men vi klarer å male på og få resultater. Neste uke drar vi til City for å ta tre poeng, sa han.

Les også: Fellaini i sentrum på Etihad Stadium

Ferguson bekymret over forsvarsspillet

– Jeg hadde angst. Det er det verste forsvarsspillet vi har vist denne sesongen, uten tvil. Heldigvis har vi spillere som kan redde oss. Wayne var briljant. Han, van Persie og Ashley Young var en trussel hele veien, sa Sir Alex Ferguson etter kampslutt.

Han roste spillernres mentalitet, men innrømmet at det de drev med på dødballene imot langt ifra var godt nok.

– Vi har spillere som kan snu det for oss, det er en naturlig besluttsomhet og vinnerbegjær, men jeg håper vi kan skjerpe oss på defensive dødballer. De var godt slått de døballene, men vi må kjempe imot, sa han.

Avslutningsvis kom han også med en mulig taktisk manøver inn mot byderbyet mot Manchester City neste helg.

– Hvis vi forsvarer oss sånn som dette her mot Manchester City kan det hende jeg må spille selv, sa han humoristisk.

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Tidlig Reading-ledelse ble kjapt snudd

STRAFFET READING: Wayne Rooney var iskald fra elleve meter og sørget for sin første scoring for ettermiddagen fra straffemerket. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
STRAFFET READING: Wayne Rooney var iskald fra elleve meter og sørget for sin første scoring for ettermiddagen fra straffemerket. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Hjemmelaget var raskest ute av startblokkene på Madejski Stadium, og etter åtte minutter satte Hal Robson-Kanu inn ledermålet. Et innlegg i boksen ble kun halvklarert av Jonny Evans, og mannen med det herlige navnet sørget for drømmestart for hjemmelaget.

Fem minutter senere utlignet gjestene. Ashley Young slo inn, og inne foran mål ventet Anderson. Brasilianeren banket til i det nærmeste hjørne, og scoret sitt første mål i Premier League siden oktober 2011. Han har kun fem mål totalt i sin Premier League-karriere.

Under fem minutter senere hadde gjestene snudd kampen. Jonny Evans gikk i bakken i boksen i duell med Jay Tabb og dommer Mark Halsey pekte på straffemerket.

– Det er så urutinert som det kan bli. Det er en feilvendt spiller og han løper han rett ned. Det er soleklart straffespark, sa Claus Lundekvam i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Fra elleve meter var Wayne Rooney iskald, og dermed stod det plutselig 2-1 til gjestene.

Så scoret Reading to kjappe
Det var dog ikke lenge de røde fikk holde på ledelsen. Etter snaue 20 minutter stod det nemlig 2-2. Adam Le Fondre, som selv har vokst opp med Ole Gunnar Solskjær og Eric Cantona som sine favorittspillere og som en stor Manchester United-supporter, stanget ballen i mål fra kloss hold og sørget for utligning.

Etter 23 minutter hadde plutselig Reading snudd kampen. Nicky Shorey slo inn, og Sean Morrison knuste Jonny Evans i en duell i hjemmelagets boks. Headingen var kontant og med ett var det hjemmelaget som var i tet. 3-2.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MOT FAVORITTKLUBBEN: Adam Le Fondre scorer mot klubben han heiet på som liten. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
MOT FAVORITTKLUBBEN: Adam Le Fondre scorer mot klubben han heiet på som liten. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

United sin tur til å snuoperere
Men den vanvittige 1. omgangen stoppet ikke der. Etter en halvtime var lagene nemlig på ny like langt. Patrice Evra tok seg rundt på venstresiden og slo inn, og foran mål ventet en målhungrig Wayne Rooney. Han satte bredsiden til og sørget for kampens tredje utligning i løpet av en halvtime.

Fire minutter senere sørget et fantastisk Manchester United-angrep for at kampen var snudd for tredje gang. Rooney hælflikket ballen gjennom til Robin van Persie, som var iskald alene med Adam Federici. Med sitt «svakere» høyreben trillet han inn 4-3-målet i en vanvittig 1. omgang i Reading. De fleste av Reading-spillerne trodde nederlenderen var offside, men reprisene viste at dommerteamet hadde sitt på det tørre.

Van Persie snytt av dommerteamet

FASCINERENDE REDNING: Adam Federici bruker spesielle evner for å hindre Chris Smalling-scoring her. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
FASCINERENDE REDNING: Adam Federici bruker spesielle evner for å hindre Chris Smalling-scoring her. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Drøye seks minutter før pause trodde de fleste at van Persie hadde satt inn 5-3 på Madejski, men da nederlenderen avsluttet fra kloss hold etter at Adam Federici hadde levert en finurlig redning på en Chris Smalling-heading stod plutselig en Reading-forsvarer på streken og fikk avverget.

Reprisene viste dog at ballen hadde passert mållinjen, og at Manchester United var blitt snytt på Madejski Stadium. Dermed gikk lagene til pause på smått utrolige 3-4.

Dermed tangerte lagene Premier League-rekorden for antall scoringen i en 1. omgang. Også mellom Blackburn og Leeds (3-4 i 1997) og Derby og Bradford (4-3 i 2000) ble det scoret sju ganger før pause.

– Det er en målorgie uten sidestykke, sa Lars Bohinen i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Robin van Persie fikk ikke godkjent denne scoringen mot Reading. (Foto: PLP)
Robin van Persie fikk ikke godkjent denne scoringen mot Reading. (Foto: PLP)

Reading ville ha straffespark
Den utrolige 1. omgangen kunne umulig følges opp, og de første minuttene av 2. omgang forløp uten noen sjanser til noen av lagene.

Den mest omdiskuterte situasjonen oppstod da Patrice Evra og Jobi McAnuff var i duell i hjemmelagets boks. Reading-spilleren gikk i bakken og publikum ropte på straffespark, men Mark Halsey var sikker i sin sak, mente Manchester United-kapteinen hadde tatt ballen og dømte hjørnespark.

Etter 63 minutter kunne Wayne Rooney satt inn sitt tredje mål i kampen da han stod på bakerste stolpe etter et Patrice Evra-innlegg, men i stedet for å skyte la han tilbake til Darren Fletcher. Heller ikke Fletcher ville løsne skudd, men forsøkte en hælflikk, og da rant sjansen ut i sanden.

Van Persie bommet på tomt mål
Fem minutter senere oppstod en enda større sjanse for de røde djevlene. Adam Federici klønet med et tilbakespill, forsøkte å drible Robin van Persie og ble taklet. Nederlenderen rundet Reading-keeperen, men var litt i ubalanse da han avsluttet og skjøt utenfor det tommet målet fra fem meter.

LURTE KEEPER: Robin van Persie taklet ballen fra Adam Federici, tok den meg seg rundt ham og avsluttet, men bommet på tomt mål. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
LURTE KEEPER: Robin van Persie taklet ballen fra Adam Federici, tok den meg seg rundt ham og avsluttet, men bommet på tomt mål. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

2. omgangen ble i det hele tatt et stort antiklimaks, og TV 2 Sportens kommentator Magnus Sveen oppsummerte det hele veldig greit.

– Uttrykket «a game of two halves» har vel sannsynligvis aldri vært mer treffende, sa han da oppgjøret gikk inn i sine sluttminutter etter en betydelig mindre actionfylt

På overtid kunne Reading sneket til seg en utligning da Sean Morrison plutselig stod umarkert på bakerste stolpe etter en dødballsituasjon, men Anders Lindegaard tok seg av headingen og skjøv den over tverrliggeren.

Dermed ble det borteseier på Madejski Stadium, og Manchester United sikret seg med det en tre poengs ledelse på toppen av Premier League-tabellen.

Lagoppstillingene

Reading (4-4-2): Adam Federici - Shaun Cummings, Adrian Mariappa, Sean Morrison, Nicky Shorey - Hal Robson-Kanu (Noel Hunt, fra 83.), Mikele Leigertwood, Jay Tabb, Jobi McAnuff (Garath McCleary, fra 79.) - Adam Le Fondre, Jason Roberts (Pavel Pogrebnjak, fra 69.)

Manchester United (4-4-2): Anders Lindegaard - Rafael (Chris Smalling, fra 31.), Rio Ferdinand, Jonny Evans, Patrice Evra - Darren Fletcher, Michael Carrick, Anderson (Phil Jones, fra 45.), Ashley Young - Wayne Rooney, Robin van Persie (Danny Welbeck, fra 74.)

FEIRER SCORING: Anderson gratuleres av lagkameratene etter å ha satt inn sitt femte mål i Premier League-historien. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
FEIRER SCORING: Anderson gratuleres av lagkameratene etter å ha satt inn sitt femte mål i Premier League-historien. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Hva i alle dager skjer på Madejski Stadium? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!