Marita Engzelius (Foto: Furulund, Svein Erik/Aftenposten)
Marita Engzelius (Foto: Furulund, Svein Erik/Aftenposten)

Marita Engzelius nær norsk golfsensasjon

Tutta kan få selskap på LPGA-touren neste år.

Oslojenta Marita Engzelius (23) spiller for tiden kvalik i Orlando til neste års LPGA-turnering.

Etter tre av fem runder ligger hun på delt femteplass og kan ta en meget overraskende plass i LPGA-touren, sammen med Suzann Tutta Pettersen, om hun holder seg blant de 45 beste.

- Det er en fantastisk prestasjon. Hun er ikke proff en gang og har ikke spilt mye som amatør. Hun ble egentlig påmeldt for å få erfaring, forteller landslagstrener og caddie for anledningen, Jonas Lilja til tv2.no.

- Hun har virkelig is i magen
Engzelius kan bli den tredje norske jenten i LPGA-turneringen. Marianne Skarpnord ga seg i 2010. Siden har Tutta vært ensomt norsk innslag.

Han påpeker at mye kan skje på to runder i golf og at plassen langt fra er sikret. Men landslagstreneren er likevel mektig imponert over det han har sett fra Engzelius de siste dagene.

- Hun spiller fantastisk bra golf. Hun er rolig og avslappet, selv om det er mye som står på spill. Hun har virkelig is i magen, roser han.

Dersom Engzelius, som de siste fire årene har gått på Tulsa University, skulle klare å bli blant de 20 beste får hun starte en god del LPGA-turneringer neste år. Kommer hun mellom 21. og 45. plass blir det færre automatiske starter.

23-åringen gikk dagens runde på tre under par. Hun deler femteplassen med en canadier og to amerikanere. Thailandske Moriya Jutanugarn leder.

Hun har et fantastisk hode for idrett og alt er mulig for denne jenten.

Oppvarmingen gikk ikke bra, noe som førte til litt stress. Men I samarbeid med Lilja fikk hun nervene under kontroll og gjennomførte over all forventning.

- Jeg hadde det veldig gøy på banen og så muligheten i hver slag. Jeg slo fire birdies og en magisk par, sier Marita Engzelius.

- Kommende stjerne
Uansett hvordan det skulle gå i denne turneringen tror Jonas Lilja at Norge har fått en golfstjerne som vil gjøre seg gjeldende i mange år fremover.

- Hun har et fantastisk hode for idrett og alt er mulig for denne jenten. Det krever selvfølgelig mye trening og et godt støtteapparat, men hun kan lykkes med det hun vil.

TUTTA
  (Foto: Julie Jacobson/Ap)
TUTTA (Foto: Julie Jacobson/Ap)

- Kan hun levere resultater på høyde med det Suzann Pettersen har gjort?

- Jeg tror absolutt hun kan gjøre noe lignende, ja.

Men inntil da er det en ting som gjelder:

- Vi tar et slag av gangen, avslutter Jonas Lilja.

Joakim Mikkelsen spiller kvalik til PGA-touren i California, men han gjør det ikke like bra som Engzelius.