ARMSTRONG: Har mange beskyldninger imot seg. (Foto: MIKE HUTCHINGS/Reuters)
ARMSTRONG: Har mange beskyldninger imot seg. (Foto: MIKE HUTCHINGS/Reuters)

Han er kåret til «årets anti-idrettsmann»

Sports Illustrated har gitt den tvilsomme æren til Lance Armstrong. Se hvem andre som utmerket seg negativt!

Den tidligere sykkelstjernen som jukset seg til sju Tour de France-seirer topper listen over idrettshelter som fikk sine fall i 2012.

I 2002 kåret det samme magasinet Armstrong til årets idrettsmann etter amerikanerens fjerde strake Tour-triumf. Nå har pipen fått en annen lyd.

Tidligere i år offentliggjorde det amerikanske antidopingbyrået USADA det som skal være store deler av sannheten bak suksessen: Nyere tids mest sofistikerte, profesjonelt gjennomførte og suksessrike dopingprogram innenfor idretten.

Sports Illustrated har olympisk badminton på andreplass. Åtte deltakere fra fire kvinnelag ble disket for å ha tapt kamper for å sikre seg svakere motstand i neste runde.

syd5279c (Foto: ADEK BERRY,
  © AB/se/ao)
syd5279c (Foto: ADEK BERRY, © AB/se/ao)

Videre nedover listen finner vi hockeyspilleren Raffi Torres, som tre ganger er blitt straffet for brutale taklinger mot hodet på motstadere.

Se hele listen hos Sports Illustrated

Fjerdeplassen innehas av Sjaktar-spiller Luiz Adriano. Brasilianeren scoret tre mål i det ukrainske lagets 5-2-seier over Nordsjælland, men prestasjonen druknet helt i oppstyret rundt 1-1-scoringen, da han i strid med alle normer for fair play forfulgte en ball som etter en dropp ble sparket til motstanderlaget og scoret.

(©NTB/TV 2 Sporten)

SCORET SKANDALEMÅL: Shakhtar Donetsks Adriano ga blaffen i Fair
  Play. (Foto: ANDREAS HILLERGREN/Afp)
SCORET SKANDALEMÅL: Shakhtar Donetsks Adriano ga blaffen i Fair Play. (Foto: ANDREAS HILLERGREN/Afp)