Petter Northug jr. tapte spurten i finalen for Nikita Kriukov i  verdenscupen i klassisk sprint i finske Kuusamo fredag men det ble noen trøstens ord fra julenissen. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Petter Northug jr. tapte spurten i finalen for Nikita Kriukov i verdenscupen i klassisk sprint i finske Kuusamo fredag men det ble noen trøstens ord fra julenissen. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Petter Northug fikk tyn av den russiske OL-mesteren

Northug ble forbigått på oppløpet. – Jeg bommet litt på noen stavtak, og fikk ikke helt rytmen.

I herrenes sprintfinale var det russerne Nikita Kriukov og Dmitrij Japarov som førte an i starten, med Petter Northug og Eirik Brandsdal bak der igjen.

I den fryktede siste bakken før mål viste Northug muskler og tok seg opp i tet foran Kriukov, men på oppløpet var det russeren som var best i staking.

Han kom seg opp på siden av Northug og forbi. I mål vant han med fire hundredeler på nordmannen og viste hvorfor han er OL-mester i sprint.

Eirik Brandsdal ble nummer tre.

Les også: Bjørgen suveren i sprintfinalen

- Jeg visste at Northug var sterk i motbakken og de siste hundre meterne ga jeg alt - og jeg vant, sa Kriukov på NRK etter rennet.

Nikita Kriukov. (Foto: Jens Meyer/Ap)
Nikita Kriukov. (Foto: Jens Meyer/Ap)

Petter Northug lot seg bare intervjue av NRK etter andreplassen. Resten av norsk presse fikk ikke anledning til å stille landets beste skiløper noen spørsmål, men på den internasjonale pressekonferansen sa han seg fornøyd med dagen.

- Jeg gikk veldig bra i den siste bakken, teknikken satt fint, men russeren ble for sterk på oppløpet. Jeg bommet litt på noen stavtak, og fikk ikke helt rytmen, forklarte Northug.

Han var også fornøyd med situasjonen sammenlagt i mini-touren i Kuusamo. Flere av de sterkeste konkurrentene, deriblant Dario Cologna, kom ikke videre fra prologen.

Jeg bommet litt på noen stavtak.

- Formen føles bra, og jeg fikk noen viktige bonussekunder i dag. Det lover godt med tanke på resten av helgen, sier Northug.

Emil Jönsson falt i semifinalen. Flere kandidater til sammenlagtseieren i Kuusamo ble slått ut allerede i sprintprologen. Blant disse var Dario Cologna.