Kjell Jonevret har fått fart på Viking. Borte mot Hønefoss i kveld skal gjestene ha gode forutsetninger (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Kjell Jonevret har fått fart på Viking. Borte mot Hønefoss i kveld skal gjestene ha gode forutsetninger (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Viking henter årets unge spiller på Island

Jón Dadi Bödvarsson (20) er Stavanger-klubbens første spillerkjøp foran 2013-sesongen.

Islendingen har skrevet under på en kontrakt som binder ham til Viking ut 2015-sesongen.

Bödvarsson er fast inventar på det islandske U21-landslaget, og 20-åringen har også fått sin debut på A-landslaget.

– Jon Dádi er en spennende, ung spiller, som jeg tror kan spille i alle de tre offensive posisjonene hos oss. Han har fått skryt av alle som kjenner ham, sier Viking-trener Kjell Jonevret (50) til Stavanger-klubbens offisielle nettsted.

Bödvarsson var ønsket av flere klubber i Sverige og Danmark, men valget falt til slutt på Viking. Unggutten var på prøvespill i klubben for en måned siden og likte det han så.

– Det er store forventninger om at Viking skal gjøre det godt, og det er noe jeg respekterer. Jeg liker press og synes klubben ser spennende ut. Så langt har det vært fint, sa U21-landslagsmannen til Viking.no da han prøvespilte for rogalendingene i månedsskiftet oktober-november.

Jón Dadi Bödvarsson kommer fra klubben Selfoss hjemme på Island. Klubben rykket ned fra eliteserien, men Bödvarsson imponerte likevel nok til å få debuten på det islandske landslaget mot Andorra i høst. 20-åringen ble også kåret til Årets Unge Spiller på Sagaøya.