Monaco sportsdirektør Tor Kristian Karlsen har kastet sine øyne på attraktive David Beckham. (Foto: Nebinger Frederic/Abaca)
Monaco sportsdirektør Tor Kristian Karlsen har kastet sine øyne på attraktive David Beckham. (Foto: Nebinger Frederic/Abaca)

Tor-Kristian Karlsen vil hente Beckham til Monaco

Monaco er i dialog med det engelske fotballikonet David Beckham.

Monacos administrerende direktør Tor-Kristian Karlsen har vært i kontakt med David Beckham om en mulig overgang til Stade Louis.

LES OGSÅ: Tor-Kristian Karlsen blir ny sportsdirektør i Monaco

– Det er to tidligere lagkamerater av Beckham, Paul Scholes og Ryan Giggs i Manchester United, som er eldre og fremdeles spiller i verdens mest fysiske liga, Premier League. Jeg tror ikke at Beckham står fysisk tilbake for de to.

Bekrefter interessen
Karlsen bekrefter overfor TV 2 Sporten at Monaco er interessert i å signere det engelske fotballikonet.

– Det jeg kan si er at vi er inne i en fase hvor vi forsøker å få greie på fremtidsplanene til David Beckham, og om han er interessert og passer inn hos oss, forteller Karlsen på telefon fra Monaco til TV 2 Sporten.

– Dette er noe vi jobber med, men samtidig så vet vi at mange andre klubber er interessert. Nå skal Beckham spille en viktig kamp for LA Galaxy på lørdag, og så det er sikkert dusinet fullt av klubber som er interessert rundt omkring i verden, fortsetter han.

– Beckhams alder på 37 år bekymrer dere ikke?

– Det er to tidligere lagkamerater av Beckham, Paul Scholes og Ryan Giggs i Manchester United, som er eldre og fremdeles spiller i verdens mest fysiske liga, Premier League. Jeg tror ikke at Beckham står fysisk tilbake for de to. I Monacos tropp så har vi tre utespillere på 30 år, og resten er yngre enn dem. Det er klart at når en spiller med en slik bakgrunn, personlighet og lederegenskaper som Beckham blir tilgjengelig, så er det vår plikt å se på mulighetene for å signere ham, svarer Karlsen.

– Samtaler på et tidlig tidspunkt
Monacos administrerende direktør forteller videre at klubben har vært i kontakt med Beckham.

– Ja, vi er i samtaler, men på et tidlig tidspunkt. Han har selv signalisert at han vil bruke noen uker på å analysere fremtiden for seg selv og sin familie, og jeg regner med at ting avgjøres først i desember, forteller Karlsen - som for øyeblikket gleder seg over at Monaco topper tabellen.

– Vi gjør det bra, men det er en ekstremt konkurransedyktig serie, og hver kamp er veldig jevn. Vi får ingenting gratis, så det handler om å gå inn i hver kamp med rett mentalitet og fokus, sier han om fortsettelsen.

Beckham har gjort det klart at han forlater LA Galaxy når kontrakten går ut i desember, og står dermed fritt til å signere for andre klubber.

LES OGSÅ: Tor-Kristian Karlsen får all makt i Monaco

David Beckham (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
David Beckham (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Har flere tilbud
37-åringen kan velge mellom flere attraktive tilbud, skriver The Telegraph.

For i tillegg til Ligue 2-klubben Monaco, hvor Tor-Kristian Karlsen altså er direktør, har Beckham tilbud fra klubber i Kina, Russland og Brasil.

Beckham selv skal være mest interessert i en overgang til franske PSG, men foreløpig skal interessen fra Parc des Princes være lunken.

– Det finnes naturligvis stor interesse fra mange andre klubber rundt omkring i hele verden for en profil som Beckham, og vi i Monaco er smigret over at vi er en av klubbene som er nevnt. Vi er en ambisøs klubb og når toppnavn blir tilgjengelige, så er er det naturlig at vi melder oss på, forklarer Karlsen.

UNITED-LEGENDE: David Beckham er United-supporter på sin hals. Det er ikke sønnen Romeo. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
UNITED-LEGENDE: David Beckham er United-supporter på sin hals. Det er ikke sønnen Romeo. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

– En ære å få denne jobben
Tor-Kristian Karlsen ble 12. mars i år ansatt som ny sportsdirektør i Monaco. I september ble han forfremmet til klubbens administrerende direktør.

– Det er en stor ære for meg å få en slik jobb i en så stor og tradisjonsrik klubb som AS Monaco. Nå er det vår plikt å forsøke å få klubben tilbake på det nivået den en gang var, sa Karlsen til TV 2 Sporten da han skrev under for klubben.

AC Monaco ble i desember 2011 kjøpt av den russiske mangemilliardæren Dmitry Rybolovlev. Han er ifølge finansmagasinet Forbes verdens 93. rikeste mann.

– Jeg er en lidenskapelig fotballsupporter. Denne klubben har et stort potensial. Jeg håper at klubben kan få ut sitt potensial både i den hjemlige ligaen og i Europa, sa 45 år gamle Rybolovlev til BBC Sports da kjøpet av klubben var i boks.

LES OGSÅ: Ranieri overtar Monaco

Tor-Kristian Karlsen i Monaco (Foto: Nebinger Frederic/Abaca)
Tor-Kristian Karlsen i Monaco (Foto: Nebinger Frederic/Abaca)

Topper tabellen
Monaco vant sitt siste seriegull i Frankrike i 2000, og var i Mesterliga-finalen i 2004.

For øyeblikket topper klubben Ligue 2 med 29 poeng etter 15 serierunder - like mange som tabelltoer Nantes.

I mars i år signerte Tor-Kristian Karlsen den meritterte italienske treneren Claudio Ranieri som klubbens nye manager.