Sanja Damnjanovic  (innfelt) tror Serbia kan utnytte at Thorir Hergeirsson og  Norge tradisjonelt starter svakt i mesterskap. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
Sanja Damnjanovic (innfelt) tror Serbia kan utnytte at Thorir Hergeirsson og Norge tradisjonelt starter svakt i mesterskap. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Serbisk stjerne skal utnytte håndballjentenes svakhet

- Norge er ofte svake i starten av mesterskap, sier Sanja Damnjanovic.

Tirsdag møter Norge Serbia i sin første kamp i EM, som du kan se på TV 2.

Norge må finne seg i favorittstempelet etter totaldominans i de siste mesterskapene, men vertsnasjonen Serbia øyner en mulighet for triumf.

- Jeg tror vi har en reell sjanse til å vinne mot Norge fordi de er best mot slutten av mesterskap. De kan være «slow starters» og hvis vi får muligheten må vi gripe den og vinne kampen, sier bakspilleren Sanja Damnjanovic til EHF-Euro.com.

Hun har unektelig et poeng. Senest i sommerens OL så det lenge stygt ut for Norge, som likevel endte opp med å vinne turneringen.

I Møbelringen cup nylig gikk Norge på tap både for Danmark og Frankrike.

- Vi kan spille jevnt med de beste og vi skal naturligvis gi alt mot Norge. Jeg kan ikke se hvorfor vi ikke kan slå dem på vår hjemmebane om alt går bra, sier 25-åringen.

Stig Nygårds blogg: Et sexy EM-uttak

Slik ser du håndball-EM på TV 2

I god mesterligaform
Serberen spiller for kroatiske HC Podravka Vegeta. Der ble hun toppscorer for laget i Mesterligaen, men det ble ikke avansement fra gruppespillet.

- Jeg håper å ta med meg formen fra Mesterligaen med inn i mesterskapet. Jeg er sliten etter å ha spilt hele tiden i hver mesterligakamp, men det har gitt meg et godt kamptreningsgrunnlag.

Jeg tror vi har en reell sjanse til å vinne mot Norge.

De serbiske håndballherrene tok sølv i EM i januar. Nå er forventningene høye blant hjemmefansen til hva kvinnene kan varte opp med på hjemmebane. Men Damnjanovic forsøker å roe ned situasjonen.

- Vi har ikke gjort det bra i mesterskap på en stund og det kan slå hardt tilbake på oss å være for selvsikre.