TORA BERGER: Vant skiskytteråpningen. (arkivfoto). (Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/Afp)
TORA BERGER: Vant skiskytteråpningen. (arkivfoto). (Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/Afp)

Tora Berger helt suveren i Östersund

Utklasset konkurrentene etter feilfri skyting.

Tora Berger tok torsdag sin 17. verdencupseier totalt i karrieren etter å ha vært helt suveren på normaldistansen i Östersund.

Bjøntegaard senior: – Han har en en helt rå treningsmoral!

Med feilfri skyting på standplass og solid fart i sporet var det ingen som kunne true den norske jenta.

– Ja, jeg har jo hatt noen konkurranser der jeg har bommet på siste skudd. Det gjorde jeg jo blant annet på Beitostølen, og hadde ikke lyst til å gjøre det igjen

20 av 20
Berger traff på 20 av 20 mulige, og røper etter seieren at hun har jobbet hardt med å forbedre skytingen på standplass de siste årene.

– Ja, jeg har jo hatt noen konkurranser der jeg har bommet på siste skudd. Det gjorde jeg jo blant annet på Beitostølen, og hadde ikke lyst til å gjøre det igjen, sa Berger til NRK kort til etter sin suverene seier i Sverige.

– Jeg var veldig bestemt på standplass og tok meg god tid med skuddene, og det virket som det fungerte. Det var noen sterke konkurrenter bak meg og jeg tror ikke jeg hadde hatt sjansen til å vinne om jeg ikke hadde skutt fullt, fortsatte hun.

– Har mer å gå på
På spørsmål om hvordan langrennsformen føles, svarer hun slik:

– Jo, jeg synes det fungerte greit. Jeg prøvde å gå jevnt hele tiden, men det var ikke noe «kjempefres». Jeg har mer å gå på utover vinteren, sa Berger, som fikk masse skryt for sin skyting av ekspertene.

– Tora Berger er bedre på standplass enn hun var vært noen gang tidligere, slo NRK-ekspert Ola Lunde fast under sendingen.

– Dette er noe av det aller beste Tora har levert på standplass. Fullt hus på en normalidstanse er sterkt. Det blir bare tøffere og tøffere, og trøkket på siste skyting er enormt, sa Lunde til NRK.

Darja Domratsjeva fra Hviterussland ble nummer to, 1.03,2 bak den suverene norske vinneren. Ekaterina Glazyrina fra Russland ble nummer tre, 2.10,2 bak Berger.

LES OGSÅ: Hegle Svendsen skjøt seg bort fra pallen: – Jeg ble for defensiv

Tora Berger (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Tora Berger (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

SE VIDEO: Svendsen om motivasjonssmellen: – Lurte på om jeg skulle finne på noe annet

Vil vinne sammenlagt
Berger sa foran årets sesong at målet er å vinne verdenscupen sammenlagt for første gang i karrieren, og etter prestasjonene i Östersund viste hun at hun er på god vei mot målet.

Bergers fremste konkurrenter i jakten på sammenlagtseieren i verdenscupen blir trolig Darja Domratsjeva (Hviterussland), Kaisa Mäkäräinen (Finland), Marie-Laure Brunet (Frankrike) og Andrea Henkel (Tyskland).

– Nå har jeg drevet med skiskyting i mange år, men aldri gått i gult før så det skal bli artig. Jeg må prøve å gjøre mitt beste og så satser jeg på å beholde ledelsen i verdenscupen helt inn til slutten, konstaterte Berger etter seieren i Östersund.

Mens Berger var helt suveren, gikk det dårligere med de andre norske jentene som deltok på verdenscupåpningen. Fanny Welle-Strand Horn ble nest best med 39.-plass, Tiril Eckhoff ble nummer 40, Synnøve Solemdal 42 og Elise Ringen endte helt nede på 44. plass.