André Villas Boas og Gareth Bale, Tottenham (Foto: PA Wire/Pa Photos)
André Villas Boas og Gareth Bale, Tottenham (Foto: PA Wire/Pa Photos)

Villas-Boas innrømmer at det kan bli vanskelig å beholde Bale

Tottenham-treneren er mektig imponert over sin walisiske ving, men er klar over at Bale vil få fristende tilbud.

London (TV 2 Sporten):

Med seks mål denne sesongen er Gareth Bale på god vei til å levere sin beste sesong så langt i Tottenham-trøya. Til tross for et litt absurd og uheldig selvmål var det Bale som var den store forskjellen på lagene da Tottenham slo Liverpool i går, med sitt frisparkmål og sin flotte målgivende til Aaron Lennon.

Forbløffet

- For øyeblikket presterer han ekstremt godt for Tottenham. Vi er helt forbløffet over hva han kan gjøre for oss. Forhåpentligvis kan han bli en absolutt toppspiller i fremtiden. Han er på vei mot en stor karriere, spådde Tottenham-manager Andre Villas-Boas etter kampen.

Likevel er det ingen hemmelighet at det er vanskelig for en klubb som Tottenham å holde på stjernene sine. De siste årene har nøkkelspillere som Dimitar Berbatov, Luka Modric, Robbie Keane og Michael Carrick alle blit solgt til større klubber, og Villas-Boas advarer om at det også kan bli aktuelt med Bale.

- Selvfølgelig ønsker Tottenham som klubb å beholde han her så lenge vi kan, men vi forstår at spillere som dette har tilbud fra markedet. Det ligger i spillets natur, sa Villas-Boas.

Les også: Bales komiske selvmål blant rundens mål

Duracell-kanin

Tottenham-treneren mener at noe av det som gjør Bale så bemerkelsesverdig er at han i tillegg til å være en offensiv trussel også jobber knallhardt defensivt.

- Han er utrolig. Hans fysiske form, hans motivasjon for å spille, hva han gjør offensivt og hva han gjør defensivt – i praksis tar han over hele venstreflanken. Han hjelper sidebacken veldig mye, og han går aldri tom for energi. Og dette er en spiller som spilte 90 minutter i Europaligaen mot Lazio, 90 minutter mot West Ham, nå 90 minutter mot Liverpool, og han bare fortsetter, sa han.

Til Real Madrid?

Når Bale kobles til andre klubber er det i første rekke Real Madrid og Barcelona det snakkes om. Tottenhams mektige styreformann Daniel Levy vil trolig strekke seg langt for å unngå å miste Bale til en annen klubb i England, og Bale selv har uttalt at han en gang ønsker å spille i et annet land.

Da Tottenham i sommer solgte Luka Modric til Real Madrid signerte de også en samarbeidsavtale med den spanske gigantklubben. I pressemeldingen het det at de to klubbene kom til å «jobbe sammen» i forbindelse med «spillere, trenere, klubbdrift og kommersielle forhold». Det har blitt spekulert i at Real Madrid på grunn av denne samarbeidsavtalen vil stå først i køen dersom Tottenham skulle være villige til å selge Bale.