Eirik Bakke (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)
Eirik Bakke (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)

Bakke får ny rolle i Sogndal

Den tidligere stjernen blir speider og toppspillermentor i Sogndal Fotball.

Eirik Bakke får en ny rolle i Sogndal neste sesong, etter at han bestemte seg for å legge fotballskoene på hyllen da sesongen var over. Nå skal 35-åringen ifølge Sogn Avis være speider og toppspillermentor i Sogndal Fotball.

Les også: Eirik Bakke legger opp

Avisen skriver at Bakkes oppgaver vil være speiding etter nye spillere, å knytte tettere bånd til de lokale klubbene i fylket, samt å fungere som mentor og samtalepartner for klubbens egne talenter.

– Jeg skal finne nye unge spillere og bidra til at vi får opp egne talenter som på sikt kan ta steget videre. Å få god oversikt over hva som rører seg i fylket blir viktig, da vi må få opp enda flere spillere fra Sogn og Fjordane, sier Bakke til lokalavisen.

Eirik Bakke, Sogndal. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Eirik Bakke, Sogndal. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Bakke har gjennom en lang karriere sikret seg nyttige kontakter og et stort nettverk, noe som gjør ham godt egnet til en slik jobb.

– Jeg kjenner eller har spilt med og mot de fleste klubblederne i norsk fotball. Jeg har et bra øye for hvem som passer inn i Sogndal, og ser på dette som en spennende oppgave, sier Bakke.

Les også: Sjekk torsdagens fotballrykter: – Arsenal og Manchester United kjemper om Dortmund-komet

I løpet av sine år i England som proff for Leeds og Aston Villa, samt flere år i Tippeligaen med både Brann og Sogndal, har Bakke vært vant til en fotballspillers hverdag. Nå blir det forandringer.

– Det blir en stor omveltning for meg, naturlig nok. Jeg har for eksempel aldri vært på så mange møter som jeg har de siste to dagene. Savnet etter fotballen vil nok komme når treningene begynner igjen i januar, men jeg er klar for å få en mer strukturert hverdag, selv om det kanskje blir utfordrene i starten, sier den tidligere Premier League-proffen.

Sogndal Fotballs nye sportslige organisering fører altså til at Bakke blir værende i klubben, til tross for at den aktive karrieren er over. Et annet resultat av organiseringen er at Håvard Flo blir sportslig leder, med overordnet sportslig ansvar i klubben.