Villa rundet 300

David Villa rundet 300 mål i karrieren med to fulltreffere da Barcelona tok seg videre i cupen med 3-1 over Alaves onsdag.

I 300: David Villa. (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)

Lionel Messi har tatt alle overskrifter med sitt historiske målrush, men onsdag fikk argentineren hvile, og Villa nyttet sjansen til å hygge seg litt i rampelyset.

Han sendte et frispark i krysset i det 56. minutt og omsatte Cristian Tellos pasning tre minutter senere.

Dermed er han oppe i 301 mål.

Barcelona hadde tre mål å gå på fra bortekampen, og trener Tito Vilanova nyttet anledningen til å la spillere som Messi, Xavi, Andrés Iniesta og Sergio Busquets hvile.

Alaves tok ledelsen ved Borja Viguera onsdag, men Adriano utlignet før pause. I annen omgang satte Villa skapet på plass og booket to kamper mot Cordoba i åttedelsfinalen i desember.

Sevilla vant 3-0 borte mot Espanyol og seiret også 6-1 sammenlagt. Det ble klare sammenlagtseirer også til Atlético Madrid, Getafe, Levante og Valencia onsdag.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk