KANONLØP GA SEIER: Martin Johnsrud Sundby slo knockout på storfavorittene og vant verdenscupåpningen i Gällivare lørdag. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
KANONLØP GA SEIER: Martin Johnsrud Sundby slo knockout på storfavorittene og vant verdenscupåpningen i Gällivare lørdag. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Johnsrud Sundby: – Jeg er ikke lagd av det samme som Northug

Martin tror han mister den gule ledertrøya i Kuusamo.

KUUSAMO (TV 2 Sporten): Han overrasket mange da han vant sesongåpningen på 15 kilomter fristil i Gällivare forrige lørdag. Men foran helgens mini-tour i nordfinske Kuusamo, levner Johnsrud Sundby seg selv mindre sjanser.

SE VIDEO: Svendsen om motivasjonssmellen: – Lurte på om jeg skulle finne på noe annet

Touren består av klassisk sprint (fredag), 10 kilometer fristil (lørdag), og avsluttes med en 15 kilometer klassisk jaktstart på søndag.

– Jeg har ikke de store forventningene. Til det er jeg for dårlig i klassisk sprint, smiler han.

– Jeg er ikke lagd av det samme som Petter Northug, eller Dario Cologna. Jeg har ikke de samme fysiske forutsetningene som kan vinne hver helg

Northug-skryt
Sundby mener selv at han er avhengig av en veldig god 10 kilometer på lørdag for å ha en sjanse i sammendraget.

– Jeg er ikke lagd av det samme som Petter Northug, eller Dario Cologna. Jeg har ikke de samme fysiske forutsetningene som kan vinne hver helg. Målet er selvsagt å komme dit, men man kan ikke forvente det, sier Sundby.

Han hadde egentlig tenkt å trene intervaller i de harde løypene i Finland i kveld. Men med en temperatur som nærmet seg femten frosne blå, ble det løpeøkt på mølla i stedet.

– Det er flaut å si det, men det litt er for kaldt ute, ler han.

– Jeg har astma, og lunger som ikke trives spesielt godt i kaldt vær. Så jeg tar ikke sjanse på å dra på meg noe sjukdom på trening, sier han.

Martin Johnsrud Sundby sumo
Martin Johnsrud Sundby sumo

Dårligere i klassisk
Etter at Johnsrud Sundby fikk se TV 2 Sportens analysebilder av sitt klassiske løp på Beitostølen, innrømmer han at han har tapt seg i sin gamle favorittstilart.

– All terpingen på skøytinga det siste året, har nok gått litt ut over klassisken. Det jeg ser her er ikke godt nok, sier han ærlig.