Norges U21 landslagstrener Per Joar Hansen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Norges U21 landslagstrener Per Joar Hansen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Norge i EM-gruppe med England og Italia: – Vi reiser ikke dit for å være turister

- England, Israel og Italia, sier du? Det høres bra ut, det, sier Stefan Johansen.

Norge kvalifiserte seg til U21-EM etter en målrik kamp mot Frankrike på Marienlyst.

Onsdag kveld ble de to gruppene til mesterskapet, som går i Israel fra 5. juni neste år, trukket:

Gruppe A:
Israel
England
Norge
Italia

Det ble en god trekning for Norge, skal man tro landslagstreneren, som før trekningen ønsket seg England og Israel.

- Vi unngikk Spania, som er regjerende mestere og Nederland, som er et veldig godt lag. I vår gruppe vil jeg anse oss som en tøff outsider til England og Italia når det gjelder å gå videre. Vi reiser ikke dit for å være turister, sier landslagstrener Per Joar Hansen til tv2.no.

Han mener Norge har gode sjanser til å gå videre.

Vi reiser ikke dit for å være turister.

- Vi spilte jevnt med England og ofte bedre enn dem over to kamper i kvaliken. Alle gode ting er jo tre. Italia slo Sverige i playoff. Vi får kontakte svenskene og høre hva de kan si om det laget, sier Hansen.

Kan Norge hevde seg i U21-EM? Ta debatten neders i artikkelen

I den nåværende engelske U21-troppen er navn som André Wisdom (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Josh McEachran (Chelsea), Connor Wickham (Sunderland). Men trener Stuart Pearce har en rekke andre spillere med Premier League-erfaring å velge fra også.

Italia kan skilte med Milan-spissen Stephan El Sharaawy, som har blomstret i Serie A denne sesongen. Se også opp for PSGs playmaker Marco Verratti, Roma-spiss Mattia Destro, Maradona-kopien Lorenzo insigne og Milan-backen Mattia De Sciglio.

- Vi skal ikke undervurdere Israel heller. De er på hjemmebane og får mye støtte. De er også rangert høyere på Uefa-rankingen enn Norge.

Per Joar Hansen, som bare er en signatur unna å forlenge kontrakten som U21-trener, forteller at Norge har satt seg i respekt ved å slå Frankrike over to kamper.

- Ingen her kommer til å undervurdere oss. Vi får ingenting gratis. De er nok glade for å trekke oss i gruppen, men det er en skrekkblandet fryd.

Gruppe B:
Spania
Nederland
Russland
Tyskland

Les også: Norge til EM med festfotball

Strømsgodsets Stefan Johansen er godt fornøyd med gruppetrekningen i U21-EM i Israel.

- England, Israel og Italia, sier du? Det høres bra ut, det. Vi har vist tidligere at vi kan hamle opp med England og vi fikk også vist våre kvaliteter i kampen mot Frankrike. Vi går inn i mesterskapet med en veldig positiv tankegang, sier U21-landslagsspilleren for Norge.

- Hvilke ambisjoner har dere i EM?

- Vi reiser til EM for å komme lengst mulig. Mange av verdens beste U21-lag er med, og vi blir nok mer straffet om vi gjør feil, men målet er å dra dit og kjempe om seieren, slår han fast.

Da vi møtte England, hadde de vel to Liverpool-spillere på midtbanen som ble fullstendig overkjørt av oss.

Flere av spillerne på det engelske U21-landslaget og Italias U21-lag spiller til daglig i klubber i Premier League og Serie A.

Frykter ikke stjernene
Det bryr ikke Johansen seg nevneverdig om.

- Da vi møtte England, hadde de vel to Liverpool-spillere på midtbanen som ble fullstendig overkjørt av oss. Vi har overhodet ikke noe overdreven respekt for de spillerne som vi skal møte, vi skal bare vise oss frem fra vår beste side, sier Godset-spilleren.

Franske Clement Grenier i duell med Stefan Johansen. (Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP/NTB scanpix)
Franske Clement Grenier i duell med Stefan Johansen. (Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP/NTB scanpix)

Mesterskapet i Israel skal arrangeres i et konfliktfullt område, men Johansen frykter ikke for spillernes sikkerhet.

- Denne konflikten har jo vært mye i mediebildet, og vi har selvsagt fått med oss det som har skjedd der. Men jeg regner med at arrangørene sørger for å ta vare på spillernes sikkerhet. Nå er det jo også et halvt år til mesterskapet og jeg føler meg sikker på at det blir trygt å reise ned dit, konstaterer han.