Ingvild Snildal (Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX, © TR)
Ingvild Snildal (Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX, © TR)

Skadet Snildal går glipp av VM

– Hun er ikke tilbake på denne siden av jul.

Det bekrefter trener Flemming Skov Jensen overfor TV 2 Sporten. Den endelige avgjørelsen ble tatt i går.

– Hun trenger minimum seks uker med hvile og alternativ trening, og kommer ikke til å konkurrere på denne siden av jul, sier trener Flemming Skov Jensen til TV 2 Sporten.

Snildal (24) måtte nylig trekke seg fra kortbane-EM i Frankrike med en vond skulder. Nå er det klart at også resten av 2012, inkludert kortbane-VM i Tyrkia i desember, går av stabelen uten det norske svømmehåpet.

– Det er veldig kjedelig å miste både EM og VM denne høsten. Jeg hadde bestemt meg tidligere i høst for å få en revansje fra OL under EM og VM, men nå får jeg nok en gang ikke vist hva jeg er god for, sier Snildal til tv2.no.

– Frykter du langvarige problemer?

- Jeg har fått beskjed om at en sånn skade kan ta opp til seks uker før det er helt bra, så jeg håper å være tilbake i full trening igjen etter jul. For å forebygge at dette skal komme igjen, skal jeg jobbe enda tettere med Olympiatoppen, sier Snildal.

– Henger dette sammen med problemene du hadde før OL?

– Jeg tror ikke skaden har direkte sammenheng med det som skjedde i sommer, men jeg har veldig hypermobile ledd så jeg er kanskje ikke like sterk rundt skulderpartiet som «vanlige» folk. På den andre siden har det vært en av mine store fordeler som svømmer, så det er vanskelig å vite hva jeg skal gjøre med det, bekrefter 24-åringen.

Aleksander Hetland og Lavrans Solli er foreløpig de to norske svømmere som er klare for VM.