messimuller
messimuller

– Müllers «umulige» scoringsrekord kan være ugyldig

Lionel Messi kan allerede ha slått Gerd Müllers scoringsrekord fra 1972.

Etter 40 år står fotballegenden Gerd Müllers «umulige» scoringsrekord for fall.

LES OGSÅ: Ny statistikk: Neymar bedre enn Ronaldo og Messi – til sammen

Den tyske målmaskinen scoret 85 mål totalt for sin klubb og sitt landslag i kalenderåret 1972.

Med seks kamper igjen før årskiftet er Barcelona-stjernen Lionel Messi kun fire mål fra å overta den historiske rekorden.

Rekorden kan være ugyldig
Men nå mener mange at Messi allerede har slått rekorden til Müller.

Tolv av Müllers mål kom nemlig i en ekstra oppsatt turnering som tyskerens klubb, Bayern München, arrangerte for å skape blest rundt OL i München i 1972.

LES OGSÅ: – Lionel Messi fortjener fremdeles Gullballen
LES OGSÅ: Messi nærmer seg legendarisk rekord

Gerd Müller  (Foto: Scanpix/SCANPIX)
Gerd Müller (Foto: Scanpix/SCANPIX)

I turneringen deltok flere lag fra de lavere divisjonene i det tyske ligasystemet. ESPN mener at kampene i denne turneringen bør regnes som treningskamper, og at Müllers 12 scoringer derfor ikke bør regnes med i det totalte regnskapet.

Hyller Müller
Messi, som hittil i dette kalenderåret altså har scoret vanvittige 82 mål, har tidligere sagt at det vil være en ære å slå «der Bombers» historiske rekord.

– Jeg har aldri sett ham spille, men jeg har sett mange bilder av ham. Han var en stor målscorer som trengte veldig lite rom for å score, har Messi tidligere sagt om den tyske målkongen.

Barcelona møter forøvrig Alavés i Copa del Rey onsdag kveld. I det oppgjøret velger trolig Barcelonas trener Tito Vilanova å hvile Messi.

– Messi spiller ikke bare for å slå rekorden til Müller. Hadde han gjort det, så ville han selv ha bedt om å spille cupkampen, sier Tito Vilanova, ifølge Marca.com.

LES OGSÅ: Zlatan slår fast: – Noen andre enn Messi bør vinne Gullballen
LES OGSÅ: Se hvor suveren Messi er: – Tallene er helt vanvittige

USTOPPELIG: Lionel Messi fortsetter å score mål etter mål. Mot Spartak Moskva var argentineren nok en gang sentral da Barcelona tok seg videre fra gruppespillet i Mesterligaen. (Foto: GRIGORY DUKOR/Reuters)
USTOPPELIG: Lionel Messi fortsetter å score mål etter mål. Mot Spartak Moskva var argentineren nok en gang sentral da Barcelona tok seg videre fra gruppespillet i Mesterligaen. (Foto: GRIGORY DUKOR/Reuters)

DEBATT:
Tror du Messi slår Müllers scoringsrekord - eller har han allerede gjort det? Ta debatten i kommentarfeltet under!