Martin Andresen, Eli Landsem, Kjetil Rekdal, Åge Hareide, Ivar Morten Normark
Martin Andresen, Eli Landsem, Kjetil Rekdal, Åge Hareide, Ivar Morten Normark

Trenerforeningen: – Det er helt umulig å holde en spillergruppe fornøyd

Kjetil Rekdal er den siste treneren som er blitt felt av misnøye i spillergruppen sin.

Det er en stadig økende trend i norsk fotball at spillerevalueringer fører til treneravganger.

Dette året har Åge Hareide, Eli Landsem, Martin Andresen og nå sist Kjetil Rekdal måttet gå fra jobbene sine fordi spillergruppen eller deler av den har vært misfornøyd med dem.

Også Rosenborg-trener Jan Jönsson og Branns Rune Skarsfjord kom dårlig ut da spillerne evaluerte dem, men i deres tilfeller valgte klubbene å beholde dem i jobbene sine.

Les også: Kjetil Rekdal sparket som AaFK-trener: – Var helt uforberedt
Les også: Martin Andresen ferdig i Vålerenga
Les også: Eli Landsem er ferdig som landslagssjef
Les også: Hareide ferdig i Viking med umiddelbar virkning

– Umulig oppgave
Ivar Morten Normark er leder for Norsk Fotballtrenerforening. Han mener det er nærmest umulig for en trener å komme ut med udelt positiv omtale i en evaluering.

– Det er en helt umulig oppgave for en trener å holde en spillergruppe fornøyd. Det var en svensk trener som sa at du har 20 mann i troppen, så tar du ut 16 til kampen. Da har du fire som er misfornøyd. Når du så tar ut startelleveren, så er det fem til som ikke er fornøyd. Så gjør du tre spillerbytter, og du sitter igjen med åtte spillere som er fornøyd med deg, forteller han til tv2.no.

Han håper evalueringene er grundig, og da også for andre enn bare treneren.

– Det er det fritt opp til styrene å avsette en trener. Men jeg savner innimellom, uten at jeg har konkret kunnskap om noen av disse sakene, å vite om evalueringen er gjort grundig nok. Både i forhold til styrets egne manglende utførte oppgaver i løpet av sesongen og trenerens, fortsetter Normark.

Den tidligere Aalesund-treneren mener klubbene må være forsiktig med å legge for mye vekt på evalueringen til spillerne.

– Det er mange flere momenter i en spillergruppe. Noen har utgående kontrakter. Noen har ett år igjen og skal forhandle om nye. I en klubb så vil det være mange egne og skjulte agendaer når slike evalueringer gjennomføres, advarer han.

Les også: «Stormen» om Rekdal-sparkingen: – Nå er det mye sinne blant fansen

Thompson: – Spillerne har mye makt
For til tross for at spillerne er i ferd med å få veldig mye makt, så er det ikke de som til syvende og sist sitter med ansvaret.

– Det er styret som ansetter og avsetter en trener. Det er et styreansvar. Styret velger om de skal følge det spillerne sier eller ikke, sier Normark.

Tidligere Liverpool-kaptein Phil Thompson tror det er en utvikling i fotballen generelt. Ikke bare i Norge.

– Jeg tror det er blitt mer og mer vanlig at spillerne har mye makt når en trener sparkes. Spillerne er mektige. For 20 år siden kunne en manager si til en spiller at du blir borte før meg. Manageren var den mektigste i klubben. Nå er det snakk om så mye penger og store lønninger at spillerne føler de har enormt mye å si. Og i mange tilfeller har de det også gode relasjoner til eiere og styreformenn, sier han.

Les også: Brann-misnøye med Skarsfjord
Les også: Jan Jönsson får fortsette, RBK-styret krever seriegull neste år

Normark savner klarere retningslinjer i klubbene, slik at trenerne vet bedre hva de blir vurdert utfra.

– Det er viktig for meg å formidle at styret og administrasjon, og gjerne bredere i klubben, må ha en strategiplan som er en rettesnor å jobbe etter. Enten blir den fulgt eller ikke. Blir den ikke fulgt, så må man ha et apparat som kan korrigere trener underveis, uten at man kommer i den situasjonen at man skal gi ham sparken, sier lederen for Trenerforeningen.

På generelt grunnlag så lurer han på om trenerne som har forlatt jobbene sine har fått konkrete tilbakemeldinger på hva som ikke har fungert i løpet av sesongen.

– Det er en utviklingsprosess. Hva er det med Eli Landsem som gjør at hun ikke kan rette på det spillerne er misfornøyd med? Er det sånn at de får konkrete tilbakemeldinger på korrigeringene de har gjort? spør han.

Thompson mener spillerne nå har fått for mye makt.

– Jeg vil nok si ja. Spesielt i forhold til for 20 år siden. Når man krever enorme lønninger, og disse innfris, føler man at man har mye makt og av og til tror man er større enn selve klubben, sier han.

Bør kunne løse det uten sparking
Normark mener uansett at det burde være mulig å unngå å sparke en trener.

– Det er helt spesielle mekanismer i idretten, og fotballen spesielt. Vi i trenerforeningen aksepterer selvfølgelig at trenere som har vært i jobb ikke får forlenget engasjement. Men vi synes ikke noe særlig om at man går til det skrittet å gi en trener sparken. Det er fullt mulig dialog. En trenger ikke hemmelige møter i korridorene for å løse en trener fra kontrakten, mener han.

Det er en ensom jobb å være trener. Og treneren må ofte ta støyten alene når det ikke går bra.

– En spiller er aldri god eller dårlig alene. Det er heller ikke en fotballtrener. En trener er så god som menneskene rundt ham gjør ham. Da nytter det ikke med hint i tilbakemeldinger. Da må de være kystallklare. Når Åge Hareide ikke fikk det til i Viking, men gjør det i Helsingborg. Er det fordi han har fått et mannskap rundt seg som fungerer bedre? sier Normark.

For mens trenerhodene ruller, er det en ting Normark drømmer om å høre.

– Jeg savner ennå at en sentral spiller står frem og sier at jeg ikke har gjort jobben min godt nok. Jeg skal skjerpe meg, sier han.