Roar Johansen
Roar Johansen
roarj (Foto: Scanpix)
roarj (Foto: Scanpix)

Ull/Kisa vurderte Tore André Flo – signerte Roar Johansen

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen blir ny sjef for årets overraskelse i Adeccoligaen.

Oslo (TV 2 Sporten): Ull/Kisa har innkalt til pressekonferanse onsdag klokken 18.00. TV 2 Sporten vet at det er Roar Johansen som der vil bli presentert som Arne Erlandsens etterfølger.

Mannen som trente Sarpsborg 08 til opprykk denne sesongen har vært Jessheim-lagets førstevalg i lang tid, og TV 2 Sporten vet at han skrev under mandag.

– Jeg kan ikke si noe om navn før i morgen klokken 18, men vi er godt fornøyd med løsningen vi landet på, sier Ull/Kisas arbeidende styreleder, Cato Strømberg, til TV 2 Sporten.

Han har innkalt spillere og støtteapparat til møte to timer tidligere der Johansen vil bli presentert internt. Østfoldingens inntreden betyr også at Ull/Kisa-spillerne må være forberedt på en ganske annen spillestil i 2013 da Johansen sverger til en pasningsorientert spillestil mot Erlandsens mer direkte fotball.

Artikkelen fortsetter under bildet!

taflo
taflo

Vurderte Flo
Etter den mye omdiskuterte avgjørelsen om ikke å forlenge med suksesstrener Arne Erlandsen, har Jessheim-klubben jobbet med tre løsninger den siste tiden. Førstevalget Johansen, LSKs Magnus Powell i en team sammen med Arild Sundgot samt tidligere landslagsspiss Tore André Flo. Tom Nordlie snakket også med Ull/Kisa, men kom sent inn i prosessen og var aldri høyaktuell som ny sjef.

– Vi har snakket med Tore André Flo flere ganger, men han er tilsluttet Chelsea-akademiet frem til nyttår. Det har vært litt frem og tilbake der, sier Strømberg.

Nytt opprykk
Ull/Kisa har fornyet kontraken med ni av spillerne i årets stall og henter Stanley Ihugba tilbake til Jessheim etter en periode i Sarpsborg 08. Han vil dermed få Roar Johansen som trener også neste sesong.

44-åringen, som også ble nevnt som aktuell for FFK i høst, jobbet med flere yngre lag og trente keeperne i Moss og på yngre landslag før han sommeren 2009 tok over Sarpsborg. Året etter ledet han samarbeidsklubben opp i Tippeligaen. Det endte med nedrykk og påfølgende retur til øverste divisjon denne høsten.