MancinisSpisser
MancinisSpisser
CitySpisser
CitySpisser

Roberto Mancini: – Spissene må skjerpe seg

Manchester City-manageren mener hans stjernekvartett på topp må bli mer ubarmhjertig foran mål.

Se Wigan-Manchester City onsdag 28. november klokken 20.45 på tv2sumo.no!

Carlos Tévez, Sergio Agüero, Mario Balotelli og Edin Dzeko står totalt med 17 Premier League-scoringer denne sesongen. Det er ikke godt nok for City-manager Roberto Mancini, som etter 0-0-kampen mot Chelsea søndag var svært misfornøyd.

– Jeg vet ikke hvor mange ganger vi la inn og det ikke var noen spillere i boksen. Det kan ikke skje, sa Mancini ifølge Sky Sports.

Edin Dzeko og Carlos Tévez har begge seks Premier League-scoringer, mens Sergio Agüero står på fem. Mario Balotelli er med det den eneste som ikke har kvittert hyppig denne sesongen.

Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)

– Vi har fire gode spisser, men vi vil at de skal jobbe hardere og score når de har sjansen. De er spisser, og det er det de er der for. De må forsvare seg også så klart, men de er nødt til å sette sjansene, sier Mancini.

Les også: Edin Dzeko: – Jeg er ingen supersub

Manageren får støtte av sin midtbanespiller James Milner.

– Når vi dominerer kampene klarer vi ikke å «legge lag til sengs» slik som vi burde, sa Milner.

Har du City-spissene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Martinez støtter Al-Habsi
For onsdagens motstander Wigan ble det 3-2-seier mot Reading i helgen, og det til tross for en utrolig keepertabbe av Ali Al-Habsi. Målvakten fomlet på utrolig vis en løs ball i eget nett, men manager Roberto Martinez tar sin førstekeeper i forsvar.

– For hver tabbe er det 20 gode redninger, og det er proporsjoner jeg tar til enhver tid. Ali trengte ikke å si noe etter kampen, og vi måtte også takke ham for redningen han foretok som holdt oss inne i kampen tidligere i oppgjøret, sa Wigan-sjefen.

Redningen den tidligere Lyn-keeperen foretok var faktisk så god at den ble kåret til rundens redning.

TV 2 Play: Al-Habsi foretok rundens redning

– Jeg ville ikke byttet Ali med noen andre, så høyt rangerer jeg ham. Han er den perfekte keeper for oss, og passer inn i måten vi spiller på, sa Martinez.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Ali Al-Habsi, Wigan (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
Ali Al-Habsi, Wigan (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

Spanjolen er lykkelig over å ha en så solid keeper i sine rekker, og mente den omanske landslagsspilleren snart kan være klar for større oppgaver.

– Han kan ta enda et steg, og med en gang han tar det er han en keeper som kan kjempe for å vinne titler eller spille i Mesterligaen, avsluttet Wigan-sjefen.

Kan Al-Habsi bli keeper for et bedre Premier League-lag? Vil City-spissene score igjen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!