Rafa Benitez i sin første kamp som Chelsea manager. (Foto: Matt Dunham/Ap)
Rafa Benitez i sin første kamp som Chelsea manager. (Foto: Matt Dunham/Ap)

Chelsea.no-redaktøren forstår pipekonserten mot Benítez: – Det er sitatene som svir mest

Men Truls Sylvarnes understreker at han stiller seg bak den nyansatte spanjolen.

Oslo (TV 2 Sporten): Rafael Benítez ble møtt med pipekonsert da han entret Stamford Bridge for første gang som Chelsea-manager i går. Men det ser ikke ut til å ha gått inn på spanjolen, som etter kampen bedyret at han ikke fikk med seg alle mishagsytringene.

– Jeg konsentrerte meg bare om kampen. Jeg fulgte ikke med på noe annet enn prestasjonene til spillerne og hva jeg selv kunne gjøre, sa Benítez på pressekonferansen etter gårsdagens 0-0-match mot tabelltoer Manchester City.

Sitater som svir
Truls Sylvarnes er redaktør for det norske supporternettstedet chelsea.no. Han støtter den tidligere Valencia- og Liverpool-manageren, men forstår samtidig at Chelsea-fansen på Stamford Bridge allerede nå krever Benítez' hode på et fat.

– Det er sitatene hans som svir mest, i hvert fall for meg. Jeg tror mange andre føler det sånn også. Det er ikke noe problem at han har en fortid i Liverpool – det har også spillere som Yossi Benayoun, Raúl Meireles og Fernando Torres. Men jeg liker ikke måten han tidligere har omtalt Chelsea som klubb, selv om jeg støtter ham, sier Sylvarnes.

Da Benítez satt ved roret som Liverpool-manager, gikk han sjelden av veien for å sende verbalt skyts i retning London-klubben. Foran Mesterliga-semifinalen i 2007, rettet han siktet mot Chelsea-supporterne.

– Vi trenger ikke å gi bort flagg for at våre fans skal vifte med dem, våre supportere viser alltid sitt hjerte for klubben og det er alt vi trenger. Det er fansens lidenskap som er det viktige – ikke flaggene, sa den daværende Liverpool-bossen den gangen.

Føler norske Chelsea-fans er splittet
Sitatet falt ikke i god jord hos Chelsea-tilhengerne, som ikke akkurat legger skjul på at 52-åringen er uønsket på Stamford Bridge. Sylvarnes føler at ansettelsen av spanjolen har splittet norske Chelsea-fans.

– Det er noen som er innstilte på å støtte ham, mens andre vil ha ham rett ut med en gang. Det finnes også dem som har troen på at han kan gjøre en god jobb. Og fotballfans glemmer fort, minner han om.

Redaktøren har uansett liten tro på at de som ønsker en rekordtidlig Rafa-exit får ønsket sitt oppfylt.

– Når han reiser, er det fordi kontrakten går ut til sommeren – ikke fordi han får sparken. Så dum er ikke Roman Abramovitsj, sier Sylvarsnes.

Tror det er ekstra vrient å etterfølge Di Matteo
Han tror Benítez får det ekstra tøft med å vinne supporternes tillit fordi han etterfølger populære Roberto Di Matteo, som fikk sparken etter Mesterliga-smellen mot Juventus i forrige uke.

– Det blir vrient for ham. Di Matteo er en legende blant fansen, fordi han vant Champions League og FA-cupen forrige sesong. Jeg har inntrykk av at mange mener at det eneste som ville gjort det greit å sparke Di Matteo, var om José Mourinho hadde erstattet ham.

Mourinho er nemlig drømmetreneren for mange Chelsea-supportere. Sylvarnes håper selv at den nåværende Real Madrid-bossen en gang returnerer til Stamford Bridge.

– Han har en spesiell plass i hjertet. Men det finnes dem som ønsker Pep Guardiola også. Jeg er litt skeptisk til det, fordi Barcelona er en så spesiell klubb. Jeg er usikker på om han ville fått suksess i Chelsea.

– Torres er ferdig som toppspiller

Benítez' inntreden som Chelsea-boss betyr at han gjenforenes med Fernando Torres. Den spanske landslagsspissen pøste inn mål under Benítez' ledelse i Liverpool, og det knyttes nå spenning til om «Rafa» kan få Torres til å finne sitt gamle seg.

– Jeg har ikke troen på det. Noen klamrer seg til håpet om at dette skal få ham til å prestere igjen, men jeg mener at han er ferdig som toppspiller. Han har kanskje verdens beste offensive trio bak seg, men scorer likevel ikke mål. Det virker som om han har mistet målteften, avslutter Sylvarnes.