Sju debutanter til Afrika

Egil «Drillo» Olsen tar med seg sju mulige debutanter til det sørlige Afrika for å møte Sør-Afrika og Zambia i januar.

Landslagssjefen tok mandag ut 20-mannstroppen som skal krysse ekvator rett over årsskiftet. Ved siden av debutantene blir det et gjensyn med Erik Huseklepp, som inntil i høst var en av Drillos mest betrodde menn.

– Troppen er i stor grad preget av morgendagens A-landslagsspillere. Det er en veldig ung tropp, og mange av dem som var med på vinterturneringen i Thailand i år er med også her, sier Drillo til fotball.no.

Akkurat halvparten av troppen, 10 spillere, deltok i King's Cup i Bangkok i år. Flere av dem har spilt seg til fast plass på landslaget, anført av Vegard Forren som søndag mottok Gullballen som årets spiller.

Drillo gleder seg til å teste flere av eliteseriens kometer. De mulige debutantene er Yann-Erik de Lanlay, Marcus Pedersen, Stefan Strandberg, Mohammed Fellah, Stefan Johansen, Ruben Kristiansen og André Hansen.

– Lanlay er en av få kantspillere som også er god en mot en. Strandberg var tatt ut til Thailand-turneringen sist vinter, men meldte forfall. Han er en veldig moden og klok spiller, sier Drillo. (©NTB)