STEFAN JOHANSEN: Ble mandag tatt ut i troppen mot Sør Afrika og Zambia. Foto: TV 2.
STEFAN JOHANSEN: Ble mandag tatt ut i troppen mot Sør Afrika og Zambia. Foto: TV 2.

«Årets spiller» inn i landslagstroppen: – Det er veldig stort

«Drillo» har tatt ut tre Strømsgodset-spillere i troppen som skal møte Sør-Afrika og Zambia. En av disse er Stefan Johansen.

Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): Mandag tok Egil «Drillo» Olsen ut landslagstroppen til kampene mot Sør-Afrika (8. januar) og Zambia (12. januar).

Én av spillerne som kan få sin debut i den kampen er Stefan Johansen. Midtbanespilleren har storspilt for Strømsgodset denne sesongen og fredag mottok han premie som årets spiller av TV 2.

– Det er gøy å bli tatt ut. Som ung drømmer man om å spille i utlandet og representere landslaget. Dette er selvfølgelig veldig stort. Jeg ser frem til å dra dit og håper å få vist meg frem, sier Johansen til TV 2 Sporten.

– Preget av morgendagens A-landslagsspillere
Stefan Strandberg, Marcus Pedersen, Yann-Erik de Lanley, Ruben Kristiansen, Mohammed Fellah og André Hansen kan alle få sin debut i A-landslagsdrakten.

– Det er moro å bli tatt ut, sier Odenses Marcus Pedersen til TV 2 Sporten.

Halve troppen, ti spillere, deltok i King's Cup i Bangkok i januar. Flere av dem har spilt seg til fast plass på landslaget, anført av Vegard Forren som søndag mottok Gullballen som årets spiller.

– Når det gjelder de Lanlay, så er han en av få kantspillere som også er god én mot én. Marcus Pedersen er en veldig spennende spisstype. Mohammed Fellah er også ny - han har hatt en bra høstsesong, og nå får han sjansen til å vise seg frem, sier Olsen, som også har funnet plass til med Erik Huseklepp etter flere samlinger uten bergenseren i troppen.

– Troppen er i stor grad preget av morgendagens A-landslagsspillere. Det er en veldig ung tropp, og mange av de som var med på vinterturneringen i Thailand i januar er med også her, sier Olsen.

Les også:Årets spiller i Tippeligaen: – Jeg blir enda bedre neste år
Les også: Mohamed Elyounoussi om Tarik: – Han er mitt store forbilde
Les også: Valon Berisha om samboeren: – Jeg hadde på følelsen at han ville score

Selv om troppen er preget av mye ungdommelig mot - er det også plass til gamle kjente. «Drillo» er fortsatt nysgjerrig på hva flere av de etablerte spillerne kan få til.

– Jeg har lyst til å se litt på Huseklepp, om han klarer å komme ordentlig tilbake igjen. Ardian Gashi er også med - han er den eldste i troppen, men han har ikke vært med så mye. Spillere som Christian Grindheim og Bjørn Helge Riise er ikke med, men dem kjenner vi godt fra før og nå ville vi heller teste ut et par nye, sier Olsen.

– To av Afrikas beste lag
Zambia er regjerende afrikamestere, etter seier over Elfenbenskysten på straffespark i finalen. Kampen mot Norge blir en del av Zambias oppkjøring til Afrikamesterskapet, som begynner 19. januar. Landslagssjefen har dette å si om motstanderne som venter landslaget.

– Vi møter sterke nasjoner, to av Afrikas bedre lag. Og jeg forventer at flere av de unge tar et steg til og viser at de er potensielle A-landslagsspillere. De fleste av disse spillerne er ikke med i en vanlig landslagstropp, men jeg håper flere av dem nå griper sjansen, sier Olsen.

Les også: Nielsen med drømmedebut da Norge slo Ungarn
Les også: Se Diskerud score sitt første mål for USA

Landslagstroppen til januar-kampene:
André Hansen, Odd Grenland
Rune Almenning Jarstein, Viking
Jo Inge Berget, Molde
Tarik Elyounoussi, Rosenborg
Magnus Wolff Eikrem, Molde
Mohammed Fellah, Vålerenga
Vegard Forren, Molde
Ardian Gashi, Helsingborg
Erik Huseklepp, Brann
Ruben Yttergård Jenssen, Tromsø
Stefan Johansen, Strømsgodset
Anders Konradsen, Strømsgodset
Ruben Kristiansen, Tromsø
Yann-Erik de Lanlay, Viking
Marcus Pedersen, Odense
Tore Reginiussen, Rosenborg
Espen Ruud, Odense
Stefan Strandberg, Rosenborg
Alexander Toft Søderlund, Haugesund
Lars Christopher Vilsvik, Strømsgodet

Noen spillere du savner? Ta diskusjonen i feltet under!

Privatlandskamper i altomfotball.no: Oversikt | Statistikk