Niklas Dyrhaug (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
Niklas Dyrhaug (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Niklas Dyrhaug tilbake i landslagsvarmen: – Skal gå meg inn på VM-stafettlaget

Niklas Dyrhaug med hårete mål før comebacket fra skademarerittet.

Se Sportslunsj i videovinduet over!

Mens Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug og resten av det norske langrennslandslaget feide inn til seirer i samtlige renn i Gällivare i helgen, trente Niklas Dyrhaug seg tilbake i form på egen hånd vel 900 kilometer lenger sør i Sverige.

Mandag kom belønningen da 24-åringen ble tatt ut i troppen til verdenscuprennene i finske Kuusamo. Der er også Chris Jespersen inne i varmen.

Spesielt
Forrige sesongs langrennskomet måtte droppe sesongstarten etter å ha blitt dårlig under høydeoppholdet i Val Senales.

– Det er spesielt at han ikke har gått ett eneste skirenn før denne sesongen, og sendes rett inn i verdenscupen, sier Anders Aukland i mandagens Sportslunsj på TV 2 SPORT.

Dyrhaug selv er optimist før sesongdebuten, tross syltynt konkurransegrunnlag.

– Formen blir bare bedre og bedre for hver dag, men jeg har ikke gått et eneste renn siden i fjor. Da er det klart at jeg er spent på formen etter sykdomsproblemene, sier Dyrhaug.

Les også: Northug feiret stafettseier med svensk flagg: – Måtte opprettholde ryktet mitt som gris

Skal gå VM-stafett
Den elleville norske helgen, med seier til Martin Johnsrud Sundby og det norske stafettlaget, har Dyrhaug fått med seg. Uten at han lar seg skremme med tanke på egen innsats i Tour de Ski og VM i 2013.

– Det gleder meg at det norske laget har gjort det bra. Hele laget er sterkt, men jeg har et mål om å gå meg inn på stafettlaget til VM. Jeg har veldig lyst på en av etappene, sier Dyrhaug.

Det tror Odd Bjørn Hjelmeset 24-åringen bør klare.

– Han kommer til å skubbe ut noen av det stafettlaget som gikk i helgen. Han kommer til å gå stafetten i VM. Fordelen hans er at kan gå flere av etappene, sier TV 2-eksperten.

I helgen gikk Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Petter Northug de norske etappene på stafetten.

VM på ski starter i Val di Fiemme i Italia 20. februar.