Tre sprintere til Kuusamo

Langrennsløperne skal gå minitour i Kuusamo kommende helg, men sprinterne Pål Golberg, Øystein Pettersen og Eirik Brandsdal blir likevel med til Finland for å få viktig VM-matching.

Det skal gås sprint klassisk fredag, mens det er 5 og 10 kilometer fri teknikk på programmet lørdag. Søndag avsluttes minitouren med 10 og 15 kilometer jaktstart i klassisk stil.

– Vi har tatt med Pål Golberg, Øystein Pettersen og Eirik Brandsdal fra sprintlandslaget. Disse går kun sprinten fredag. Det er få muligheter for internasjonale konkurranser i klassisk. Ettersom sprint klassisk er VM-distanse, velger vi å matche de beste i Kuusamo, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Totalt stiller Norge med 21 løpere (11 kvinner, 10 menn) i Kuusamo. Niklas Dyrhaug er tilbake etter sykdom og stiller i Kuusamo. Etter rennene i Finland reiser han sammen med Petter Northug til høydeopphold i Mellom-Europa.

Chris Jespersen er også klar for Kuusamo. Han vant det siste rennet under sesongåpningen på Beitostølen.

– Jeg er glad for at jeg får sjansen i Kuusamo. Formen er bra, og jeg har trent godt etter åpningshelgen på Beitostølen. Målet i vinter er at jeg klarer å holde på formen lenger. Tidligere år er jeg blitt syk etter en sterk sesongåpning, men har ikke klart å komme skikkelig tilbake, sier Jespersen. (©NTB)