473274
473274

Lene Marlin: – Vi ble som en leirskolegjeng

«Hver gang vi møtes» gjorde syv ulike artister til syv gode venner.

Av Tore Waskaas

I august tilbrakte Ole Paus, Lene Marlin, Morten Abel, Magnus Grønneberg, Anita Skorgan, Marion Ravn og Kurt Nilsen en drøy uke sammen på idylliske Kjærnes gård utenfor Moss for å lage den nye «Hver gang vi møtes»-sesongen.

Hver dag ble én episode filmet, og alle artistene ble tildelt sin egen dag hvor hovedpersonen bestemte dagens aktiviteter og ble hyllet musikalsk under lunsj- og middagssamlingene. De lange innspillingsdagene var en utfordring for dem alle.

– Innspillingsdagene begynte klokken syv om morgenen og sluttet rundt halv ett på natten. Jeg hadde ikke forventet at det skulle være så intenst. Det var mye action. Full fart hele tiden, sier Anita Skorgan til TV2.no.

Les mer om artistene her!

– Godt og ekte vennskap

Til tross for lange og krevende dager, fant alle artistene tonen med hverandre. CC Cowboys-frontfigur Magnus Grønneberg er overrasket over hvor godt de kom overens.

– Det ble så utrolig godt og ekte vennskap. Vi har som oftest bare hørt hverandre på radio eller sett hverandre i media, så det som kanskje har overrasket meg aller mest er hvor fort vi kom «i gjenge». Jeg trodde ikke det skulle gå så fort, sier han.

Lene Marlin fikk braksuksess på slutten av 90-tallet med låter som «Unforgivable Sinner» og «Sitting Down Here». Hun opplevde det samme som Grønneberg.

LENE MARLIN vender tilbake til rampelyset i «Hver gang vi møtes».
LENE MARLIN vender tilbake til rampelyset i «Hver gang vi møtes».

– Man kan aldri forutsi en stemning selv om jeg kjente flere av dem på forhånd. Man kan aldri vite hvordan man fungerer sammen som en gruppe. Men dette funket så bra! Man tenker kanskje «så god stemning kan det umulig være» og at det er skuespill for kameraet, men det er det virkelig ikke. Vi er veldig interessert i hverandres historier. Jeg har veldig respekt for alle som var der, og den respekten har bare økt. Vi ble veldig godt kjent på veldig kort tid. Én dag føles som tre fordi vi gjorde så mye. Vi utviklet en slags form for internhumor og det føltes som vi var en leirskolegjeng, sier Marlin.

Se alle opptredenene fra sesong 1 her!

Trengte betenkningstid

Morten Abel har lang musikalsk fartstid som medlem av bandene Mods, September When og Peltz samt sin egen solokarriere. Han hadde behov for litt betenkningstid før han takket ja til å bli med på «Hver gang vi møtes».

– Jeg har vanligvis vært konsekvent til å si nei til alle forespørsler av forskjellige årsaker, men jeg hadde lyst til å presentere litt av det jeg har gjort og bare si «hei, her er jeg». Så begynte det å sige inn som en god idé, og jeg snakket med noen som var med i første runde og alle av dem hadde gode erfaringer, sier han om betenkningstiden.

Musikk var eneste forberedelse

Ole Paus platedebuterte i 1970 og har dermed lengst musikalsk erfaring av dem. Han er overbevist om at yrket deres har mye med den gode stemningen å gjøre.

– Jeg betrakter de seks andre som mine venner og som folk jeg kan stole på, fordi gjennom sangene våre kommer man på en måte på innsiden av hverandre fordi vi arbeider så seriøst med sangene. Det er rart. Vi har ikke snakket om våre privatliv. Morten Abel er for eksempel en utrolig fin fyr. Morsom og jævlig dyktig. Men jeg aner ikke om han er gift eller om han har barn. Jeg hadde sikkert fått vite det hvis jeg spurte, men det har ikke vært aktuelt å spørre om sånne ting. Det er ikke den siden av livene våre vi er her for å vise, sier Paus som hadde en mer tilbakelent forberedelsesperiode før serieopptakene startet tidligere i år.

– Jeg hørte på musikken de hadde laget, og det var den eneste forberedelsen jeg gjorde. Jeg hadde ikke lyst til å lese meg opp på de andre, fordi jeg skulle ikke ha en intervjurunde med dem. Jeg skulle bli kjent med dem, og det er noe annet. Den eneste jeg kjente fra før var Anita Skorgan.

Selv om Paus ikke gjorde noe research på artistene han skulle tilbringe en drøy uke sammen med, er Morten Abel mektig imponert over Paus' arbeid med låtene han fremførte.

– Du skal høre de tolkningene Ole Paus har gjort. Det er imponerende. Han er en utrolig fin fyr, sier Abel.

Les også: Ole Paus fikk Lene Marlin til å gråte på TV

Marion Ravn, Anita Skorgan og Kurt Nilsen i et lystig og lattermildt øyeblikk. Lene Marlin: - Man tenker kanskje «så god stemning kan det umulig være» og at det er skuespill for kameraet, men det er det virkelig ikke.
Marion Ravn, Anita Skorgan og Kurt Nilsen i et lystig og lattermildt øyeblikk. Lene Marlin: - Man tenker kanskje «så god stemning kan det umulig være» og at det er skuespill for kameraet, men det er det virkelig ikke.

Unike og ulike tolkninger

I likhet med den første «Hver gang vi møtes»-sesongen, er sangene blitt bearbeidet og endret av artistene fremfor å fremføre kopier av originalene. Å forberede noe slikt er ikke gjort på en ettermiddag, og alle artistene brukte mye tid på å lytte igjennom hverandres sangkataloger og finne ut hvilke sanger de ville fremføre og hvordan sangene skulle bli.

– All forberedelsen lå i låtene. Jeg valgte låter som jeg har et forhold til, så da var det å prøve å yte låtene rettferdighet og å jobbe godt med dem, sier Lene Marlin.

Marion Ravn gledet seg spesielt over å ta et dypdykk i Magnus Grønnebergs CC Cowboys-katalog.

OLE PAUS ville ikke lese om de andre artistene før han reiste til Moss. - Jeg skulle ikke ha en intervjurunde med dem. Jeg skulle bli kjent med dem, og det er noe annet.
OLE PAUS ville ikke lese om de andre artistene før han reiste til Moss. - Jeg skulle ikke ha en intervjurunde med dem. Jeg skulle bli kjent med dem, og det er noe annet.

– Det har vært veldig gøy å forberede seg og høre på de andres låtkataloger. Jeg er veldig stor CC Cowboys-fan, så det har vært veldig stort for meg å bli kjent med Magnus og få lov til å synge hans låter. Lene Marlin har også mange låter som har betydd mye for meg opp gjennom årene, sier hun.

Anita Skorgan er ekstatisk over det musikalske resultatet.

– Musikken er så bra at det er nærmest sjokkerende. Seerne har virkelig noe å glede seg til.

Jeg tok fra dem låta og gjorde den til min

Magnus Grønneberg brukte hjemmestudioet sitt for å forberede seg til «Hver gang vi møtes».

– Jeg har et lite studio hjemme hvor jeg lagde kjappe skisser og demoer på hver og en av låtene og formet dem til mitt. Jeg tok fra dem låta og gjorde den til min. Jeg har øvd veldig mye, og dét er det lenge siden jeg har gjort. Vi øver aldri i CC Cowboys.

På 90-tallet fikk CC Cowboys stor suksess med Ole Paus' 1972-låt «Nå kommer jeg og tar deg». Fremfører han den på Paus' dag?

– Det kan jeg bekrefte at jeg ikke kommer til å gjøre. Mer kan jeg ikke si, svarer Grønneberg lurt.

Utfordrende låtkabal

Kurt Nilsens største utfordring med «Hver gang vi møtes» var å velge låtene han skulle fremføre.

– Det var vanskelig å få kabalen til å gå opp låtmessig fordi det er så mye å ta av. Det var det hardeste. Men med en gang kabalen gikk opp og låtene var valgt, var det bare å sette seg ned og gjøre det jeg elsker mest og å gjøre låtene til mine egne, sier Kurt.

Marion Ravn vil ikke spekulere på om den nye sesongen blir bedre enn den første sesongen med Jan Eggum, Bertine Zetlitz, Halvdan Sivertsen, Anne Grete Preus, Øystein Dolmen, Vinni og Elvira Nikolaisen.

– Det er vanskelig å si om den kommer til å toppe første sesong, jeg tenker egentlig ikke sånn. Det er en ny sesong med nye artister, og jeg håper den blir like fin som den første, sier hun.

Se alle opptredenene fra sesong 1 her!

Se en snikktitt på den nye sesongen:

Se video med artistene som forteller om den nye sesongen til TV2.no:

Se Ole Paus og Lene Marlin på «Senkveld»:

Se video med Anita Skorgan, Marion Ravn og Kurt Nilsen fra TV 2s vårlansering: