Sebastian Vettel (Foto: James Moy/Pa Photos)
Sebastian Vettel (Foto: James Moy/Pa Photos)

Vettel ble verdensmester for tredje gang på rad

Sjetteplass var godt nok for den tyske Red Bull-føreren i årets siste VM-runde i Formel 1 søndag.

Jenson Button kjørte inn til seier for McLaren i Brasils Grand Prix, som ble avsluttet med sikkerhetsbilen på banen. Fernando Alonso i Ferrari var den eneste som kunne snyte Vettel for tittelen, og han kjørte inn til andreplass.

Løpet ble svært dramatisk. Vettel snurret allerede i fjerde sving, og løpet ble preget av et regnvær som kom og gikk. Det tvang stallene til svært vanskelige dekkvalg.

Til slutt endte Vettel tre poeng foran Alonso i sammendraget.

– Dette er veldig spesielt. Helt til slutt var jeg uviss på om jeg hadde gjort nok. Det var tortur å måtte krysse mål i snegletempo bak sikkerhetsbilen. Jeg er veldig glad for at jeg greide å kjøre meg opp etter at jeg ble påkjørt i starten. Det var som å skli baklengs på motorveien, sa den tyske Red Bull-føreren etter å ha kjørt inn til sjetteplassen.

Den plasseringen ville ikke vært nok om Alonso hadde vunnet, men Ferrari-føreren ble bare nummer to, slått av briten Jenson Button i McLaren med drøyt to sekunder.

– Jeg er stolt av laget mitt. Vi tapte tittelen tidligere i sesongen, ikke i dag. Når man gir 100 prosent er det grunn til å være stolt. Vi prøver igjen neste år, sa Alonso.

Vettel er kun den tredje føreren som har vunnet tittelen tre år på rad. Han slutter seg til legendene Juan Manuel Fangio og Michael Schumacher i den eksklusive klubben.

(©NTB)