Trippelmester Vettel gråt av glede

Sebastian Vettel gråt av glede etter at han knep VM-tittelen i formel 1 i en dramatisk sesongavslutning i Brasil søndag.

– Dette er veldig spesielt. Helt til slutt var jeg uviss på om jeg hadde gjort nok. Det var tortur å måtte krysse mål i snegletempo bak sikkerhetsbilen, sa den tyske Red Bull-føreren etter å ha kjørt inn til sjetteplass i Brasils Grand Prix.

– Jeg er veldig glad for at jeg greide å kjøre meg opp etter at jeg ble påkjørt i starten. Det var som å skli baklengs på motorveien.

Han krasjet med Bruno Senna på første runde og havnet bakerst i feltet, men under svært vanskelige forhold kjørte han seg opp til sjetteplass og tok VM-tittelen tre poeng foran Fernando Alonso.

Det ville ikke vært nok om Alonso hadde vunnet, men Ferrari-føreren ble bare nummer to, slått av briten Jenson Button i McLaren med drøyt to sekunder.

– Jeg er stolt av laget mitt. Vi tapte tittelen tidligere i sesongen, ikke i dag. Når man gir 100 prosent er det grunn til å være stolt. Vi prøver igjen neste år, sa Alonso. (©NTB)