Uvirkelig for Nilsen

Hødd-trener Lars Arne Nilsen så spillerne hente fram krefter han ikke visste de hadde og vinne cupfinalen mot Tromsø etter 120 minutter og straffesparkkonkurranse.

– Det er helt fantastisk. Det føles litt uvirkelig å sitte her og vite at vi har vunnet kampen, sa han på pressekonferansen tre kvarter etter at kampen ble avgjort.

– Tromsø startet ganske tøft, og vi slet med å etablere spill. Etter en stund la vi om fra 4-2-3-1 til vår vanlige 4-3-3, og da fikk vi litt flere overganger, sa Nilsen, som brukte uken før finalen til å snakke spillernes skuldre lave nok til å prestere.

– Budskapet var «vær så snill å våge å spille». Når du er så stor underdog er det ellers ingen vanskelig kamp å forberede deg til, mener Nilsen, som etter ledermålet i annen omgang sakte fikk troen på at det skulle bli seier i ordinær tid.

– Da de fikk 1-1, snek det seg inn noen tunge tanker. Da ble vi kjørt ganske hardt, men spillerne lette fram krefter jeg ikke var helt klar over at de hadde. Vi sto imot et massivt Tromsø-press med masse dødballer. Jeg er stolt av guttene for det. Tromsø har tøffe folk som Björck, Kara og Årst i boksen, og de hadde veldig mange hjørnespark, sa han.

Da det var uavgjort etter ekstraomgangene, var følelsen hans god. (©NTB)