Ole Martin Årst (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Ole Martin Årst (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Trist avskjed for Årst: – Den tyngste dagen i karrieren min

Tromsø-veteranen skulle legge opp som norgesmester, men nå vil han bare stå i dusjen.

ULLEVAAL (TV 2 Sporten): Ole Martin Årst har nå lagt opp som fotballspiller. Søndagens cupfinale mot Hødd var hans siste kamp i karrieren.

Det gikk ikke helt som han og resten av Tromsø-laget hadde planlagt.

Åtte minutter etter at 38-åringen hadde entret banen som innbytter scoret Kjell Rune Sellin for Hødd, og da Årst fikk en gigantsjanse til å utligne plasserte han ballen rett i ansiktet på en utrusende Hødd-keeper.

Tung dag
Tromsø slo tilbake like før full tid, men det endte med tap og en real cupbombe etter straffesparkkonkurranse, og Årst var langt nede etter det sure nederlaget.

– Dette er den tyngste dagen i karrieren min. At det er den siste kampen, gjør det selvsagt ekstra vanskelig, sier Årst til TV 2 Sporten.LES OGSÅ: Cupfinalehelten fikk beskjed av legen om å legge opp

Ville gjemme seg i dusjen
Årst kom på scoringslisten da Tromsø slo Bodø/Glimt i cupfinalen i 1996. Denne gangen var det en helt annen stemning som rådet i garderoben.

– Jeg hadde ikke lyst til å gå ut av garderoben etter kampen. Jeg ville bare stå i dusjen i tre uker, og bare glemme alt. Akkurat nå er det bare et stort tomrom inni meg, forteller den hodesterke spissen.

Formidabel keeper
Han gir Hødd-keeper Ørjan Nyland «skylden» for at det ikke ble gjort plass til en ny pokal i klubbhuset på Alfheim.

– Jeg hadde en stor mulighet, men de hadde en keeper som gjorde en formidabel kamp. Sånn er det bare noen ganger, sukker Årst.

Norgesmesterskapet i altomfotball.no: Resultater | Statistikk