Skuffet Høgmo gratulerte Hødd

Per-Mathias Høgmo fikk ikke avslutningen han håpet som Tromsø-trener, men han skrøt av egne spillere og gratulerte Hødd etter cupfinalen på Ullevaal.

– Det er bare å gratulere Hødd og Ulsteinvik. Det er en tradisjonsrik klubb som har fightet seg fram og vunnet cupen ved å slå Tromsø, Brann og Haugesund. Det sier det meste, sa Høgmo.

– Vi gjorde en god fotballkamp og skapte sjanser nok til å vinne kampen, men Hødds keeper var «outstanding». Vi kjørte kampen, og kampbildet var som det skulle, men det er lov å ha en god keeper.

Høgmo spilte da Tromsø tok sin første NM-tittel i 1986. Søndag håpet han å avslutte trenergjerningen i klubben med Tromsøs tredje kongepokal, men i stedet ble det tap i straffesparkkonkurranse.

– Jeg er stolt av laget og måten vi prøvde på. Ruben Yttergård Jenssen var helt strålende, og jeg hadde unnet spillerne et cupgull i dag. Vi gjorde så godt vi kunne, men i fotball er det ikke alltid at en pluss en er to. Det har vært en trend at vi trenger litt for mange sjanser på å score mål. Det har vært akillesen vår, sa han.

– Vi glapp litt på scoringen deres, men ellers hadde vi god kontroll defensivt gjennom hele kampen. Vi skapte fem-seks store sjanser, nok til å vinne, men det kunne vært det dobbelte om vi hadde vært dyktigere i innleggsfasen. (©NTB)